Şırnak’ta 5 yılda 249 zümre aşılanmamış hayvanı tedavi edildi

Şırnak’ta 5 yılda 249 kabil melez hayvanı tedavi edildi

ŞIRNAK – Şırnak Valisi Osman Âlim, Doğa Esirgeme Milli Parklar Çandır Hayvanları Otama ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarette bulunarak, “2018 yılından bu yana 249 türde yaban hayvanını otama ederek, doğaya vurdumduymaz kazandırdı. Şırnak’ımız imdi temas yönüyle taraflı bir şehirdir” dedi.

Şırnak Natür Koruma Milli Parklar Idarehane Müdürlüğü’nce Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Karışık Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini mülakat fail Ilbay Osman Bilim Adamı, burada otama gören melez hayvanları ile yakından ilgilendi. Şırnak’taki karışık hayatı önemsediklerini tamlayan Ilbay Bilimci, “Tedavileri tamamlanan muhtelif kuşları küşayiş uzaklık doğaya salıyoruz. Yabani hayatta yaralanmış hayvanlarda var. Onlarında tedavileri tamamlayınca doğaya salıyoruz. Baytar hekimimize ve göreviler teşekkür ediyoruz. Şırnak Doğa Himaye Milli Parklar Aşılanmamış Hayvanları Otama ve Iyileştirme Merkezinde 2018 yılından bu yana 249 türde çandır hayvanını otama ederek, doğaya köylü kazandırdı. Şırnak’ımız imdi seçkin yönüyle cepheli tıpkısı şehirdir” ifadelerinde bulundu.

Ilbay Bilgine, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tehlikesiz Erkan, Üniversite Umumi Sekreteri İbrahim Temel, Şırnak Tabiat Esirgeme Milli Parklar müdürü Orhan Küfür zevcelik etti.



Share: