Sınırlı genelinde yarından itibaren yağmur başlayacak

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü Çekicilik Durum Uzmanı Cengiz Polat, “Hafta başından itibaren cenup ve gün doğusu bölgelerimiz ağırlıklı atılmak için, yurdumuzun kuzeybatı kesimleri dış tamlık yurtta aralıklarla yağışlar göreceğiz.” dedi.

Polat, AA muhabirine, ferda ve gelecek haftanın albeni sıcaklığı tahminlerine ait hikmet verdi.

Bir süredir sıkı genelinde yağışsız günler yaşandığını tamlayan Polat, ati hafta süresince cenup ve şarki bölgelerinde görülecek yağışların aralıklarla süreceğini söyledi.

Ferda özellikle Güney Ege ve Akdeniz’de arada sırada sağlam başlamak üzere yağışlar görüleceğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Yarın sabahleyin saatlerinde Cenup Iye’dahi başlayacak yağmur, gün ortası saatlerine makul Güney Iye ve cemi Akdeniz Bölgesi’nde görülecek. Hafta esasen itibaren ise güney ve gün doğusu bölgelerimiz ağırlıklı kalkışmak üzere, yurdumuzun kuzeybatı kesimleri dış bilcümle yurtta aralıklarla yağışlar göreceğiz. Bu yağışlar hele Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, aynı üstelik Şarki Küçük Asya Bölgesi’nin güneyinde zaman zaman akva de tür.”

Sıcaklıkların genellikle sezon normalleri civarında seyredeceğini anlatan Çelik, “Mutedil Akdeniz üstünde kâin yavaş basınçla hafta sonu biraz aşama sıcaklıklar arttı ve hele mağrip bölgelerinde zaman normallerinin konusunda çıktı. Ancak hafta esasen itibaren gine garp bölgelerde 3, 4 derecelik yalın düşüşü olacak. Az genelinde ise sıcaklıkların sezon normalleri civarında, belki 1, 2 derece altında seyredeceğini hesap ediyoruz.” diye konuştu.

İstanbul, İzmir ve Ankara’de hava durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir ile ilgili 3 günlük hava şartları tahminlerini birlikte açıklanan Çelik, Ankara’da yeryüzü yüksek sıcaklığın 15-17, İstanbul’birlikte 16-18 ve İzmir’dahi 20 derece civarında olacağını aritmetik ettiklerini söyledi.

Çelik, İzmir’birlikte erte sabahtan itibaren muhtemel asuman curcunalı sağanağın pazartesiden itibaren kesileceğini, İstanbul’üstelik pazartesi tıpkısı yağmur geçişi olacağını, Ankara’da ise yağmur beklenmediğini, modüler bulutlu ayrımsız gelgel olacağının tutum edildiğini kaydetti.

Türkiye genelindeki yağış

Polat, Türkiye genelindeki yağışlara ilgilendiren şu bilgileri verdi:

“Erte sabahleyin Muğla çevrelerinde zaman zaman akva yağışlar görebiliriz. Gene ferda öğle saatlerinden itibaren da Antalya’nın alelhusus şarki kesimleri ağırlıklı koyulmak üzere kuvvetli yağışlar göreceğiz, elan sonraları bile Şarki Akdeniz’birlikte. Pazartesi günü Şark Akdeniz, Güneydoğu Rum Bölgesi, İç Küçük Asya’nun doğusu ve Şark Anadolu’nun güneyinde aralıklarla akva yağışlar görebiliriz.

Önümüzdeki hafta boyunca cenup ve gün doğusu bölgelerimiz ağırlıklı olmak amacıyla yağışlar göreceğiz. Fakat kuzeyde üstelik özellikle Marmara’nın doğusu ve Karadeniz lep kesiminde üstelik hafif tevessül etmek için aralıklarla yağışlar olacak. ‘Kuzeyli rüzgarlarla birlikte Karadeniz üzerinden mevrut bulutlarla Marmara’nın doğusu ve Karadeniz’üstelik birlikte gene aralıklarla yağışlar görülecek.’ diyebiliriz, önümüzdeki hafta süresince.

Az genelindeki yağışların bir anda anında hep yağmur ve asuman curcunalı boğanak şeklinde olacak. Alelhusus kuzeydoğu bölgelerimizde, Şarki Karadeniz’in çöz kesimleri ile Kars, Ardahan, Erzurum çevrelerinin erdemli yerlerindeki yağışların karla muğlak yağmur ya birlikte kar şeklinde olacağını düşünüyoruz.”

Share: