Silah zoruyla kaçırılan Efe, 4 saat ezinç gördükten bilahare hayatını kaybetti

Seyhan ilçesi Koza Mahallesi’nde 14 Kasım gecesi evlerinden çıkan Delice ve Musa Antrenör kardeşler, sokakta kimliği belirsiz tıpkı kişinin av tüfekli saldırısına uğradı. Silahtan çıkan saçmalarla kolundan yaralanan Delicesine Koç ile sırtından yaralanan kardeşi Musa Belletici, hastanedeki tedavilerinin arkası sıra taburcu edildi.

SİLAHLA TEHDİT EDİP KAÇIRDILAR

Antrenör kardeşler, kendilerini yaraladığını düşündüğü Ağa Beytekin’in, arkadaşı Ahmet Serkan Ahu (19) ile Baraj Caddesi’nde oturduğunu öğrendi. Bunun üzerine Şahin Belletici, yeğenleri M.K. (17) ve Erkek Palabıyık (18) ile 27 Son Teşrin günü saat 01.00 sıralarında Beytekin’in yanına gitti. Mecnunca Belletici, kendisini görünce kaçmaya etkin Beytekin’i yakalayıp, silahla tehdit ederek otomobile bindirip, evlerinin deposuna götürdü.

SOPA VE SU HORTUMUYLA DÖVÜP, BIÇAKLADILAR

Şüpheliler Atmaca Antrenör, kardeşleri Mehmet (52) ve Musa Belletici ile yeğenleri M.K. ve Ayvaz Palabıyık, iddiaya bakarak, sandalyeye oturttukları Ede Beytekin’i payanda, akarsu hortumu, çifte ve yumrukla dövdü. M.K., kendisini korumaya etkin Beytekin’i bacaklarından bıçakladı. Kestirmece 4 saat süren işkencenin arkası sıra fenalaşan Beytekin, kanlar ortamında yere yığıldı. Şüpheliler, sabaha karşı 112 Evgin Çağrı Merkezi’ni arayıp, silahlı yaralama olayına müdahil benzeri şüpheliyi polise doğrulama edecekleri ihbarında bulundu.

FENALAŞINCA CANKURTARAN ÇAĞIRDILAR

Beytekin’in kendine gelmemesi üstüne şüpheliler bu nöbet ambulans talebinde bulundu. Adrese gelen keyif görevlileri, kilolu dertli Beytekin’i ambulansla bire bir hususi hastaneye götürdü. Dirimlik hınç kaydıyla ameliyata alınan Efe Beytekin’in hassas kaburgalarının akciğerine battığı ve akıl kanaması geçirdiği saptandı. Sırtında ve bacaklarında üstelik kırıklar oluşan Beytekin, yapılan kül müdahalelere karşın yaklaşık 1 saat sonradan hayatını kaybetti.

İTİRAF ETTİLER

Olayla ilişik mesai başlatan Kıya Kürsü Amirliği ekipleri, Ede Beytekin’i kaçırıp, dövdüğü belirlenen 6 kaka ile saklanmalarına apotr olan Yunus G. (35), Mahmut G. (38) ve Hacı Ç. (32), ezinç sırasında evde mevcut Elif K. (20) ve Esma K.’yi (33) adreslerine düzenlenen operasyonla yakaladı. Evin deposunda tetkik yapan ekipler, olayda makbul sopayı ele geçirdi. Ekipler, deponun bile temizlendiğini belirledi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.K. ile Er Palabıyık, Beytekin’i dövdüklerini itiraf etti. Özge şüpheliler ise olayla ilgilerinin bulunmadığını öne sürdü.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye sevk edilen Delimsirek, Mehmet ve Musa Koç kardeşler ile yeğenleri M.K., Mert Palabıyık ve arkadaşı Ahmet Serkan Ahu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıksı şüpheliler ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Share: