Şehremini Serhat Oğuz, 2 Türkiye Birinciliği, tıpkı 3’üncülük elde eden sporcuları kutladı

Kahramankazan Uray Spor Halter Takımı, Karaman’birlikte 1-4 Eylül tarihleri arazında düzenlenen ve Türkiye genelinde 51 pakt takımından bütün 450 sporcunun katıldığı yarışmada biri Türkiye rekoru kalkışmak üzere 2 kızıl, benzeri dahi tunç madalya kazanarak nazik ayrımsız başarıya imza attı. Şehremini Serhat Oğuz toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, sporcuları başarılarından âlem kutladı.

Türkiye genelinde 51 kulüpten yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonaya Kahramankazan Belediye Spor Halter Takımı 10 sporcusu ile katıldı. Antrenörlüğünü Orhan Boltürk’ün yaptığı Kahramankazan Uray Spor Halter Takımı, Karaman’de yapılan şampiyonada topluluk halinde Türkiye 4’üncüsü olma başarısı bile gösterdi.

Şampiyonada, Silkmede kaldırdığı 190 kilogram ile Türkiye rekoru da kıran ve 96 kiloda yarışan19 yaşındaki Emre Öztürk ile 73 kiloda yarışan silkme ve ayırma toplamında kaldırdığı 290 kilo ile 19 yaşındaki Mustafa Erdoğan Türkiye Birincisi kendisine zer madalya kazandı. Şampiyonada 102 kiloda yarışan 18 yaşındaki Itibar Özkan Akkuş ise Türkiye 3’üncülüğü ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Kulüp Başkanı Altuğ Yücelen Özcü, yarışmaya 10 sporcuyla katılan Kahramankazan Şehremaneti Spor Halter Takımı’nın gözyaşı ortalamasının yekpare takımlardan düşük olan sporculardan oluştuğunu ve Türkiye 4’üncüsü olarak ilçeye döndüklerini belirtti. Sporcularına mebzul ayrımsız mesai ortamı sağladıklarını tamlayan Özcü, “İki sporcumuz Halter Milli Bando kampında Avrupa ve Acun Şampiyonasına hazırlanıyor. Sporcularımızın başarısı için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz. 15-25 Ekim tarihleri beyninde Arnavutluk’ta yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na, ardından yeri ve tarihi daha bilahare açıklanacak Dünya Şampiyonası’nda ay-peyda bayrağımızı göndere çektirerek dalgalandırmak istiyoruz “dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ise içtimai iletişim araçları hesabı üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımında ” sporcularımızı gözlerinden öpüyorum. Maşallah sizlere” diye niteleyerek kutladı. – ANKARA

Share: