Şehir merkezine 1 saat uzaklıktaki karye okulunda sürpriz Öğretmenler Haset kutlaması

Site merkezine 1 saat uzaklıktaki karye okulunda şaşırtı Öğretmenler Günü kutlaması

Güllabi ekipleri karye okulunda yetişek gören öğrenciler ve öğretmeni ziyaret etti, yer mutlu günlerinde sevinçlerine ortak oldu

KASTAMONU Kastamonu’nun Azdavay ilçesine yaklaşık 1 saatlik uzaklıkta bulunan köydeki okulu mülakat fail açıkgöz ekipleri, okul öğretmenin Öğretmenler Günü’nü kutladı, çocuklara hediyeler vererek sevinçlerine eş oldu.

Kastamonu’nun Azdavay ilçesine sadık Çocukören köyünde eğitim-talim gören öğrenci ve öğretmenine Kastamonu İl Cingöz Komutanlığı ekipleri, Öğretmenler Haset’nde şaşırtı ziyarette bulundu. Azdavay İlçe merkezine kısaca 1 saatlik uzaklıkta bulunan Çocukören köyüne giden uyanık ekipleri, Çocukören İlkokulunda öğrenci ve öğretmeniyle benzeri araya geldi. 5 öğrencinin eğitim bilimi gördüğü okulda dershane öğretmeni Açık Deniz Arslan’ın Öğretmenler Günü’nü kutlayan cingöz ekipleri, öğrencilere değişik hediyeler vererek oyunlar oynadı. Okulda eğitim bilimi gören öğrencilerle gelişigüzel boya fail jandarma ekipleri, bahçede öğrencilerle topta oynadı. Uyanık ekipleri, okulda öğrencilerle birlikte derste dinledi.

“Hem bilgisayardan yahut projeksiyondan ibret işlerken özge taraftan soba ile ısınıyoruz”

Azdavay ilçesine kısaca 1 saat uzaklıkta mevcut Çocukören Köyü İlkokulu derslik öğretmeni Engin Aslan, güllabi ekiplerinin sürprizi karşısında iri bahtiyarlık yaşadığını anlatım ederek, “Bu karye okulunda göreve bu yıl başladım. Köyümüz, Azdavay ilçe merkezine tahminî 1 saatlik uzaklıkta olduğu için devletimiz, köy okulunu buraya açmayı akıllıca buldu. Şu anda 5 tane beş 1. sınıf öğrencimiz bulunuyor. bir tane bile 4. dershane öğrencimiz var. Birleştirilmiş dershane ama özel derslik havasında derslerimizi işliyoruz. Gösterim makinemiz, bilgisayarımız yani eğitim amacıyla her şeyimiz mevcut. Köy okulu ama ilçede seçme okuldan şu anda bire bir eksiği namevcut. Sabah saat 09.00’birlikte dersimize başlıyoruz. Akşam Ezanı saat 15.00 gibi bitiyor dersimiz. Öğrencilerimiz çok arzulu bir şekilde okula geliyor. Ailelerinden da müspet dönüşler alıyoruz. Torunlar daima sizi evde soruyorlar diyor. Çocuklarımız 1. sınıfa gidiyor, bu yüzden bu köy okulunun açılması torunlar amacıyla haddinden fazla bol oldu. Bu dallar evet yatılı evet da tıpkı saatlik mesafeye taşımalı yerine gidip katılmak zorunda kalacak. Bunun üzere devletimize antrparantez teşekkürname gitmek istiyorum bu köy okulunu 15 yıl sonra yeniden faaliyete geçirdiği üzere. Hem bilgisayardan projeksiyon makinesinden ders işlerken benzeri taraftan bile soba ile ısınıyoruz” dedi.

“hafta içi lojmanda kalıyorum, hafta sonları evime gidiyorum”

Hafta için okulun bitişiğinde bulunan lojmanda kaldığını hafta sonları de evine gittiğini söyleyen Arslan, “Ego, hafta arası lojmanda kalıyorum tezelden okulumuzun bitişiği lojman oluyor. Hafta sonları da zat evime gidip geliyorum. Sabahları lojmanın sobasını yaktıktan sonradan gelip okulun sobasını yakıyorum. Peşi Sıra çocuklarımız yarım yamalak saat sonra hamam tıpkı ortama sınıflarına gelmiş oluyorlar” diyerek konuştu.

“Okulumuz, bu yıl faaliyete geçti, açılmasında emekleri geçenlere teşekkür ediyoruz”

Çocukören köyündeki okulun 15 sene aradan bilahare bu yıl ilk defa açıldığını rapor fail Aslan, “Ego, bugün burada ders işlerken Kastamonu İl Bitirmiş Komutanlığından gelip kapıyı tıklayıp içeriye girdiklerinde ben çok mutlu oldum, çiçeklerle geldiler ve öğretmenler günümüzü kutladılar. Bunun üzere ayrıca bahtiyarlık duydum. Kurnaz Genel Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Açıkçası kendimden haddinden fazla çocuklarımız için köyümüz, kaza merkezine 1 saatlik uzaklıkta. Böyle rustik aynı bölgede aynı öğretmenin hatırlanması ve bu şekilde tıpkı okul sisteminin kurulması beni, çocuklarımız namına çokça bahtiyar ediyor. Tabiatıyla ki 24 Teşrinisani Öğretmen Günü’nde hatırlanmam birlikte çokça çokça bahtiyar edici. Bunun süresince ayrıca mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Okulumuz bu sene ilk kez açıldı”

Azdavay Çocukören Köyü Muhtarı benzeri zamanda 1. derslik öğrencisi Hamza Karabeyin’in velisi, muhtar Mustafa Karabeyin dahi, “İki yıldır uğraşmış olduğumuz Çocukören İlkokulumuzu devletimiz, milletimiz ve derneğimizin destekleriyle şükürler olsun bu sene açmış bulunuyoruz. Çocuklarımız burada tahsil görüyor. Öğretmenimiz var, teşekkür ediyorum. Bu okulumuzu elimizden geldiğinde kapatılmaması üzere çaba sarf edeceğiz, ayakta tutmaya çalışacağız. Bir köyde tıpkısı beldede okulun kilitsiz küreksiz olması o köyün henüz iyicene henüz ileriye gitmesi anlamına geliyor. Bizleri Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’evet çağırdı. Oraya gidip orada bile Cumhurbaşkanımız 1 modül dahi öğrenci olsun dedi karye okullarını açacağız dedi. Oralarda tutkun köy okulu bırakmayacağız dedi. Çokça kıygın oluyorduk bizler. Benim çocuğum 1. sınıfta okuyor. Bu bala akşam ezanı anne ve babanın yanına gelmesi büyüklüğünde domuzuna tıpkısı şey cins mi? Olanaksız” diye konuştu.

“Çocuklarımız, mesafe tatiline büyüklüğünde adını yazabilecek duruma geldi”

Çocukören köyünün kaymakamlık merkezine 34 kilometre uzaklıkta olduğunu vurgulayan Karabeyin, “Öğretmenimize teşekkürname ediyoruz, mesafe tatiline kadar benim çocuğum neredeyse zat adını soyadını yazacak duruma geldi. Azdavay’a gitseydi yılsonuna büyüklüğünde bile başlayamazdı. Çünkü annesinin babasının birlikte kendisini güvende hissediyor, aklı evde kalmayacaktı. Aralarında yetim çocuklar var, gariban füru var. Tığ köylüyüz. Salim olsun devletimizin katkılarıyla bizler aynı madde yapmaya çalışıyoruz. Köy okulumuzun ayan olması büyüklüğünde iyice ayrımsız şey yok. Düşünün 1. sınıfa revan çocuğu belki 1 ayda birlikte gelemeyeceği ahit olacak ilçeden köyümüze. Yeryüzü azından şimdi bizler elinden tutup okuluna, oradan evine götürürüz tıpkı şekilde. Kastamonu İl Jandarmadan gelen komutanlarımız, okulumuza gelip öğrencilerimizle ilgilendi. Eğlendiler, çocuklarımıza hediyeler verdiler. Öğretmenimizin Öğretmenler Haset’nü kutladı. Bu yüzden hepsine ayrı ayrı teşekkürname ediyorum” şeklinde konuştu.

1. sınıf öğrencisi Tuğba Coşkun ise, “Açıkgöz okulumuza geldi, bize hediyeler verdi, bu yüzden ego haddinden fazla mutlu oldum” dedi.

Share: