Sazak Limanı’na Mevrut Yaralıları Büyükşehir’in Ambulansları Hastaneye Ulaştırıyor

Sazak Büyükşehir Belediyesi, depremin 4. gününde dahi mecmu birimleri ile zelzele bölgesine yardımlarını sürdürüyor. Cankurtaran ve sağlık personelinin bir kısmını Hatay’a gönderen Büyükşehir Belediyesi, bir kısmıyla de Hatay’dan Mersin Ağacı Limanı’na getirilen yaralı depremzeleri hastaneye ulaştırıyor.

Sazak Büyükşehir Belediyesi, depremin 4. gününde de evgin ihtiyaç malzemelerini göndermeye devam ediyor. Macit Özcan Spor Tesisi’nde kurulan Kriz Masası’nda boyut ve ihtiyaç analizi işleyen Büyükşehir Belediyesi bürokratları, deprem bölgesi ile bağlanak halinde namına, sahadaki ekiplerin ve gönderilecek malzemelerin koordinasyonunu yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN AMBULANSLARI YARALI DEPREMZEDELERİ HASTANEYE TAŞIYOR

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve Hatay’birlikte üstelik yıkmacı etkiler yaratıcı depremde yaralanan vatandaşlar gemiyle Mersin Ağacı’e getiriliyor. Hatay’de kâh hastanelerin depremden engel görmesi ve hizmet verememesi üzerine İskenderun Limanı’ndan alınan yaralılar, Mersin Limanı’na getiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi üstelik Hatay’dan mevrut çorlu depremzedeleri hastanelere atmak amacıyla limanda amade bekliyor.

Cankurtaran ve sağlık ekiplerinin bir kısmını zelzele bölgesine gönderen Büyükşehir Belediyesi, ambulanslarının ayrımsız kısmını birlikte Hatay’dan gelen yaralıları yısa etmek için görevlendirdi. 8 cankurtaran ile limanda muntazır Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ekipleri, yaralıları sunu aceleci şekilde hastanelere irsal ediyor.

İHTİYAÇ MALZEMELERİ KATEGORİZE EDİLEREK BÖLGEYE GÖNDERİLİYOR

Büyükşehir, tekmil birimleri ile  hem vatandaşlardan mevrut hem da kişi bünyesinde hazırladığı ihtiyaç malzemelerini kategorize ederek birleştirme benzeri şekilde depremzedelere ulaştırıyor. Macit Özcan Spor Tesisleri ve Aşhane’üstelik avrat, ayvaz, süt kuzusu ve çocuk şeklinde; giyit, besin ve hijyen malzemesi kabil türüne göre paketlenen koliler bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkıyor.

Kolilerde muhteşem avrat ve eş elbisesi, süt kuzusu bisküvisi, bebek maması, benzen, yemişli süt, biberen, süt kuzusu c vitamini maması, sulanmış baş bezi, çağa bezi, paketli gıdalar, konserve gıdalar ve su saha alıyor. Antrparantez MESKİ Umumi Müdürlüğü bile yer sarsıntısı bölgesine ulaştırılmak üzere 2 TIR akarsu gönderdi.

4. GÜNDE 59 BİN SAVMAK GÖNDERİLDİ

Üretilen bütün ekmeklerin tamamının deprem bölgesine gönderme kararı düzlük Büyükşehir Belediyesi MER-EK Umum Aldatmak Fabrikası’nda üretilen somun ve roll gelmek amacıyla mecmu 59 bin savuşturmak zaman üstelik Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan, Adıyaman’de Besni ve Gölbaşı, Hatay’de Defne, Samandağ, Hat, İskenderun, Arsuz ve Yayladağ ilçelerine gönderildi.

DEPREMZEDELERİ MEŞOT’TA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KARŞILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, yer sarsıntısı bölgelerinden Mersin’e otobüsle mevrut depremzedeleri de MEŞOT’ta oluşturduğu ‘Karşılama Alanı’nda bekliyor. İlk yerine sıcak çorba ikramında bulunan ekipler, gidecekleri saha yahut konaklama üstüne ihtiyaçlarına göre depremzelere havari oluyor.

Mersin’birlikte yer sarsıntısı korkusuyla evlerine giremeyen vatandaşlar için kentin değişik noktalarında sıcak çorba dağıtımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, rica doğrultusunda çorlu depremzede yakınlarını şifahane önlerinde muntazır vatandaşlar için dahi çorba ikramında bulunuyor.

Share: