Saylav Tutdere, fırıncı esnafının sorunlarını dile getirdi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Mebus Abdurrahman Tutdere, fırıncı esnafının sav ve sıkıntılarını dile getirdi.

Ekmeğe yapılan zamların temel sebebinin fırıncı esnafına masraf kalemlerine yapılan fahiş zamlardan kaynaklandığını dile getiren Saylav Tutdere, bu sorunun hep Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Milletvekili Tutdere, “Serencam tıpkı yıl içerisinde mayadan una, elektrikten motorin giderine birçok kalemde yoğun yapılan fahiş zamlar savuşturmak fiyatlarının artmasına neden oldu. Sonuç ayrımsız sene içerisinde fırınların asıl masraf kalemi olan un, odun ve mayaya yüzdelik 366 ile yüzde 400 oranında zam mevrut durumda. Ekmeğe yapılan zammın sebebi fırıncı esnafımız değildir. Bu zamların ana sebebi AK Fırka bizzat kendisidir. Bu zamlar yüzünden esnafımız ve vatandaşımız imdi yüz yüze gelmiş durumdadır. Fırıncı fahiş biçimde kalan girdi fiyatlarından yakınırken, yurttaşlarımız az daha aktarılma ötede zamlanan atlatmak fiyatlarından yakınıyor. Bu çöllük döngüden esasen esnafımız ve vatandaşımız kötülük görüyor. Nedeniyle ekmeğe yapılan zamlar hemen Kahta’ya, Adıyaman’a belli tıpkı kapsam değildir. Bu sevgili mecmu Türkiye’nin meselesidir.

Esnafımız zamları vatandaşlarımıza yansıtmamak amacıyla tafsilatlı süredir dişini sıkıyor, zararına çalışıyor amma boş yere. Odun, un, töz kabilinden girdilerdeki fahiş zamlar dolayısıyla maliyetlerin altında ezilen esnafımız ekmeğe maalesef bindirim beğenmek zorunda kalmıştır. SELIM Parti’nin hatalı ve ayrık hesaplı politikaları zımnında Adıyaman’daki fırıncı esnafımızın temel harcama kalemleri yüzde 366 ile yüzdelik 400 oranında artmış durumda” diye niteleyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: