Saygınlık Şener cinayetinin detayları parçaları birleştirilen bardakla ortaya çıkarıldı

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki canlılık mekanında çıkan istek haz tartışmasında, müzisyen Haysiyet Şener’in boynundan aldığı fay cam çamçak darbesiyle hayatını kaybetti. Şener’in cinayeti ise görüngü esnasında kırıklar bardaklardan alınan DNA örnekleri ile çözüldü.

TOPLANAN CAM KIRIKLARINDAN İNCELEME YAPILDI

2 Ekim’birlikte cinayet ihbarından sonradan emek başlatan ekipler, kavganın çıktığı Çayyolu Mutlukent Mahallesi’ndeki cümbüş merkezinin güvenlik kameralarının araç yapmadığını fark etti. Sanıklardan İlker K’nin elindeki bardağı, Şener’in kafasına vurduktan sonradan temas savurmaya bitmeme ettiği şahit ve başka sanıkların beyanlarına yansırken polis güçleri, cinayetin berbat noktalarını tavzih etmek amacıyla kullanılmamış deliller aradı. Cinayetin gerçekleştiği alanın, diğer aksiyon yerlerinin da düzenlilik kameralarının kadrajına girmediğini belirleyen ekipler, görüngü yerinde haddinden fazla sayıda pencere kırığı buldu. Bilirkişi polislerce toplanan kırıklar, renk, kalınlık, desen ve beğenilen malzeme kadar fiziksel özelliklerin birlikte yüzeydeki kesitlerine bakarak sınıflama edildi.

BARDAKLARDA SANIKLARIN DNA’SI BULUNDU

Ankara Toprak Kriminal Polis Laboratuvarı uzmanlarınca yapılan mesai böylece fay sırça parçalarından oluşturulan iki çamçak, beyyine adına sevgili dosyasına girdi. Olayda kullanılan üçüncü çamçak ise çok âdeta parçalara ayrıldığı için bütün haline getirilemedi. Ayrımsız araya getirilen parçaların, kavga sırasında tarafları ayırdığını sav fail sanıklar Uca G. ve Selek S. aracılığıyla beğenilen bardaklara ilgilendiren olduğu belirlendi. Birleştirilen parçalardan ortaya çıkarılan iki bardakta sanıklar Ulvi G. ve Eli Açık S’nin inç izleri ile öldürülmüş Şener’in DNA’sı bulundu. Beyanında Şener’in saksı ve sorumluluk bölgesine vurduğunu akseptans eden sanıklardan İlker K’nin kullandığı bardak ise darbenin etkisiyle amiyane parçalara bölündüğü için tıpkı el işi bağımlı tutulmadı.

BAŞINDAKİ KESİĞİN BİR ARAYA GETİRİLEN BARDAKTAN OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bu tespitin peşi sıra Müddeiumumi Delice Kaplan’ın hazırladığı iddianamede, İlker K. ile Saygınlık Şener arasındaki kavgaya müdahil olmadıklarını iddia fail sanıklar Mualla G, Semih S, Flaş G. ve Jale E’nin baş başa akım ettiklerine ilgi çekildi.
Şener’in otopsi raporuna bakarak başlangıç ve üzeri bölgesinin ayrımlı yerlerinde çok sayıda çökelek olduğu belirtilen iddianamede, şu değerlendirmeye vadi verildi: “Şener’in kafasının sol tarafında 5 santim ağır aksak dip kesi olduğu, İlker’in ikrarıyla bu yaralanmaya kendisinin bozukluk olduğu, Onur’un salim tarafındaki yaralanmaların bile parçalanmış bardaklardan kaynaklandığı, (bire bir araya getirilen) bardakların birinde Eli Açık ve Ulu’ye ilgili dem örnekleri olduğu, bu haliyle Saygınlık’un sağlıklı tarafındaki yaralanmanın ise Mehabetli ile Ahi’ten kaynaklandığı, esasen şüpheliler Alicenap ve Mehabetli’nin pencere ile ellerinin kesildiği yerler birlikte düşünüldüğünde bunun maktulü yaralamaları sırasında olduğu ortaya çıkmaktadır. Şüphelilerin seçkin birinin suçun icrasında üstlendiği lüks ve katkıyla Itibar Şener’in direncini kırdıkları anlaşılmıştır.”

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

İddianamede, rahim hissi duymadan bardak kırığıyla eylemi gerçekleştirdikleri belirtilen vakfedilmiş sanıklar İlker K, Büyük G, Ahi S ile tutuksuz sanıklar Jale E. ve Flaş G’nin, “canavarcasına hisle bile bile mıhlamak” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet mapus” cezasına çarptırılmaları arzu edildi. Sanıklar, 25 Familya 2023’te Ankara 31. Dokunaklı Ukubet Mahkemesi’nde bilge karşısına çıkma.

Share: