Sarsıntı bölgelerine arkalama seferberliği sürüyor

Karabük, Kocaeli ve Bartın’dahi, “asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremin peşi sıra bölgeye atıf edilen ekiplerin çalışmaları bitmeme ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Afiyet Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD marifetiyle Hatay’ın Develik ilçesine 54 yataklı taşımalık kumluk hastanesi yapımına ilgilendiren ekipler, altyapı çalışması yürütüyor.

Sahra hastanesi için İstanbul’dan realizasyon edilen 14 konteyneri haiz 7 tır yola daha çok. İlçeye toplanmış 96 konteyner irsal edilecek.

Öte yandan İzmit ilçesinde bulunan Atatürk Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi mızrap atölyesinde, öğretmenler ve öğrenciler, depremzedeler amacıyla soba üretimine başladı.

Sobalar, Valiliğe teslim edildikten sonradan tırlara yüklenerek hareket bölgesine gönderiliyor.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, depremzedelere 2 milyon 353 bin lira arkalama ulaştırdıklarını, bölgeye otağ alışmak amacıyla birlikte emek başlattıklarını bildirdi.

Endişe, yaptığı açıklamada, hareket sabahı, olağanüstü umumi heyet toplantısında, müzaheret kararı aldıklarını aktararak, şöyle dedi:

“Bu kararımızı henüz dahi genişleterek, güzel aza üyelerimizi da sürece karışma ettik. yönetim kurulu, sedir, komite ve üyelerimizin vadi aldığı 183 destekçinin nakdi bağışlarıyla toplamda 1 milyon 353 bin 86 teklik topladık. Boşluk bütçemizden üstelik dışarıdan 1 milyon lira cevap ayırdık. Kahramanmaraş’a görevlendirilen Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Güç ile temasa geçerek öncelikli ihtiyaçları tespit ettik. İvedilikle mübayaa süreçlerimizi başlatarak ihtiyaç malzemelerini tedarik ettik.”

Satın aldıkları 126 bin 835 ürünü, görüş bakım binasından tırlara yükleyerek bölgeye gönderdiklerini belirten Keder, nakdi yardımların yanı sıra ayni yardımları birlikte bölgeye ulaştırdıklarını, 11 tır gerekseme malzemesini, değişik antlaşma dilimlerinde bölgeye yolladıklarını kaydetti.

KOTO heyetinin de hareket bölgesine gittiğini aktaran Endişe, Kahramanmaraş’ta Ilbay Çetince ile tıpkısı araya geldiklerini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşen yardım eş güdüm çalışmalarına katıldıklarını anlattı.

Bulut, hareket bölgesindeki yadımlama ve kış şartlarının, vatandaşların hayata tutunmasını zorlaştırdığına dikkati çekerek, “Sizler ve üyelerimizin destekleriyle 200 keçe göndermeyi hedefliyoruz. Siz ve bu güruh vesilesiyle üyelerimize deri bağışına destek çağrısında bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

KOTO Meclisi Toplantısında, sedir üyelerinin görüş birliğiyle 1 yıllık varlık haklarının çadır armağan kampanyasına aktarılması ve kıran komisyonu kurulması kararı alındığı bildirildi.

Karabük

Karabük Valiliği koordinasyonunda başlatılan müzaheret kampanyaları bitmeme ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, toplanan yardımların 253 araçla hareket bölgesine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımlar ortada 471 paket asıl besin, 522 palet su, 2 bin 480 ster odun, 82 ton un, 1240 çerge, 4 bin 815 battaniye, 362 tırtıl hıfzıssıhha ürünleri, 147 palet teknik materyal, 95 tırtıl ayakkabı, 5 gezgin tuvalet, 2 cümbüşlü mutfak, 26 tırtıl tıbbi materyal, 1574 ısıtıcı, 882 akak, 115 bin 850 savsaklamak, 327 tırtıl çul, 112 halı ile 30 titrem saman ve ant saha aldığı tabir edildi.

Ayrıca Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık belediyeleri ile sivil topluluk kuruluşları ve esnaf bile yardımları yer sarsıntısı bölgesine ulaştırmaya devam ediyor.

Bartın

Bartın’da vatandaşların bağışladığı besin kolisi, soba, hıfzıssıhha malzemeleri, bot, çizik, ellik üzere kışlık kıyafetlerin yanında battaniye, çocuk bezi ve maması, temiz materyal tırlarla depremde etkilenen illere gönderilmeye bitmeme ediyor.

Bartın Mesleksel Eğitim Merkezi ve Bartın Mesleksel ve Beceri Rum Lisesinde üretilen sobalar ile Amasra Mesleki ve Ustalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ekmeklerin de sarsıntı bölgesine gönderimi bitmeme ediyor.

Öte yandan Facia Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Bartın Valisi Nurtaç Aslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 15 Orak Ayı Şehitleri Güruh Salonu’ndaki toplantıda Ilbay Arslan, toplumun değme kesimi kadar depremin evvel anından itibaren seferber olan amme çekicilik ve kuruluşlarına teşekkürname etti.

Arslan, yardımların bölgede ortaya sâdır ihtiyaçlara göre yordam kesmeden devam etmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Bahir Kıdemli Miralay Erkan Atmaca, Belediye Başkanı Cemal Atak, Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Cingöz Komutanı Albay Ersin Aslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Mufassal ile değişik ilgililer katıldı.

Share: