Şark Anadolu’da 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı kutlanıyor

Şarki Anadolu’daki 5 ilde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı zımnında törenler düzenlendi.

Erzurum’de Havuzbaşı Şehir Meydanı’ndaki merasim, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Okay Memiş’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu törene, Büyükşehir Şehremini Mehmet Ayak, 9. Kolordu Komutan Vekili Tugay Patent Çevik, gaziler, askeri erkan, çalım amirleri, mektepli ve vatandaşlar katıldı.

Ardahan

Ardahan’bile Vilayet bahçesinde planlı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törende, Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutan Vekili Miralay Iye Altınay, Belediye Başkanı Faruk Çipo, diğer ilgililer, gaziler ve martir aileleri hazır bulundu.

Vali Öner, törene katılanlarla ayrımsız süre dostça etti.

Erzincan

Erzincan’birlikte ise şehremaneti bakım binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, imtina etmek duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali Mehmet Kibrit, Belediye Reisi Bekir Aksun, 59. Futbolcu Eğitim Bilimi Tugayı Komutanı ve Garnizon Başbuğ Vekili Sancak Ahmet Kasa, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Yüce Öztürk, Erzincan Adli Egemenlik Hak Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Binali Saika Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akış Uzun, siyasi parti temsilcileri, çekicilik müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Ağrı

Ağrı’bile Anıt Meydanı’ndaki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene, Ilbay Osman Varol, İl Bitirmiş Komutanı Liva Hüsamettin Erol, şehir protokolü, çekicilik amirleri, mektepli ve vatandaşlar katıldı.

Kars

Kars’ta birlikte Hükümet Konağı önündeki törende, Vali ve Belediye Başbuğ Vekili Türker Gariban ile 14. Mekanize Yaya Sancak ve Garnizon Komutanı Tugay Kağan Tunç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Programa, değişik kurumların becerikli ve temsilcilerinin beraberinde mektepli ve vatandaşlar katıldı.

Share: