Şans Karı Boks Milli Takımı, Avrupa şampiyonu oldu

Felek Avrat Boks Milli Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, İtalya’bile planlı Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde bir numara olduklarını söyledi.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Ilkgüz-5 Ilk Teşrin tarihlerinde planlı Talih Kadınlar ve Erkekler Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonası’nda kadınlarda 3 gümüş, 4 bronz doğmak için 7 madalya kazandıklarını ve topluluk halinde organizasyonu zirvede tamamladıklarını belirtti.

Yakaladıkları başarının mutluluk verici olduğunu dile getiren Çınar, “13 nefis grupla katıldığımız müsabakaların 7’sinde madalya aldık. Dünyada saraka sahibi ülkelerin yarıştığı böylesine heybetli aynı organizasyonda 7 madalya ile zirvede başlamak, mutlulukların yer büyüğü.” dedi.

Felek Avrat Milli Takımı’nda 10’ncu yılı olduğunu, bugüne büyüklüğünde Avrupa ve acun şampiyonalarında 66 madalyaya imza attıklarına meni eden Çınar, “Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in altyapıya verdiği ehemmiyet yardımıyla bizler, olimpiyat ve dünya şampiyonalarına giriş kapısı niteliği taşıyoruz. Altyapıda böyle tıpkı görev sorumluluğunun bilincinde cereyan ediyoruz. Yakalanan başarıda da çın bire bir payımızın olduğunu düşünerekten çekicilik duyuyoruz, bahtiyar oluyoruz. Bu anlamda Avrupa şampiyonasında ekibimde düz düzlük Mehmet Dalbudak ve Ferudun Şah hocalarıma çokça teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.

Çınar, 2023 yılında birlikte Avrupa ve acun şampiyonalarında madalyalar almayı hedeflediklerini kaydetti.

Share: