Şanlıurfa’da depremzedelere canlı esenlik hizmeti sunuluyor

“Asrın felaketi” yerine tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da depremzedelere cıvıl cıvıl keyif hizmeti sunulmaya başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılmış açıklamada, depremin ardından nüfusun kocaman ölçüde yer değiştirmesi, çirkin yaşam koşulları ve bu süreçte bölgedeki temel halk sağlığı hizmetlerine ulaşımda olabilecek aksamalar zımnında tedbirler alındığı belirtildi.

Bu kapsamda depremlerden etkilenen afetzedelerin kaldığı barınma alanlarına işlek sağlık hizmeti sunulmaya başlandığı dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ekipler kronik rahatsızlığı olan hastaların tılsım bilgilerini alıyor ve ilaçlarının teminini sağlıyor. Ekipler, araştırı sonrasında gereklilik halinde afetzedeyi tıpkı esenlik merkezine gönderimini sağlıyor. Ayrıca tahaffuz alanlarının bulundukları yerlerden günlük kendisine şebeke sularından numuneler alınarak İl Afiyet Müdürlüğü laboratuvarlarında kimyevi ve dirim bilimsel kontrolleri yapılmaktadır. Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’nde sadık cihet pazarında ve Türkiye Jokey Kulübünde barındırılan afetzede vatandaşlar mufassal şekilde afiyet taramasından geçirildi. İl Esenlik Müdürlüğü olarak amacımız, mağdur olan afetzede vatandaşlarımızın keyif hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve afiyet sorunlarına yerinde engelleme etmektir.”

Share: