Sancaktepe’de Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti

Sancaktepe’birlikte Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti

Kars, Ardahan ve Iğdır’a ilgilendiren lokal ürünlere vatandaşlar ağır sıklet ilgi gösterdi

İSTANBUL – Sancaktepe’da planlı aktiflik ile, Kars, Ardahan ve Iğdır’a ilişkin yöresel ürünler ve dernekevi lezzetler tanıtıldı. İstanbullular, lokal tatlardan olan kabak kafalı eti, kaşar ve Kars balına kırıcı sargı gösterdi.

Doğal güzelliği ve temiz havasıyla tanıdık Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yerel lezzetleri İstanbul Sancaktepe’birlikte Vadi Park aktiflik alanında sergileniyor. Mazi açılışı yapılan Kars, Ardahan ve Iğdır tanıtım günlerine, Sancaktepe Belediye Reisi Şeyma Döğücü, Topluluk Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lokal ve katıksız tatların buluştuğu “Kars, Ardahan ve Iğdır” lansman günleri festivalinde; budala hitit, Kars kaşarı, Kars Balı, tereyağı İstanbullular ile buluştu. Öte yandan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın şifa komple lezzetleri ve adlı yemekleri 4 ahit boyunca Sancaktepe Saha Otopark etkinlik alanında sergilenmeye bitmeme edecek.

“Bura artık Yenikapı ve Maltepe Meydanları gibi ayrımsız aktiflik alanı haline gelmiş oldu”

Laf hakkında konuşan Sancaktepe Şehremini Şeyma Döğücü, “Sancaktepe’birlikte ekin turlarımız bitmeme ediyor. Zaman Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşehrilerimizle aynı aradayız. Elan geçmiş burada haddinden fazla mütenevvi memleketlerin stantları, ürünleri sergilendi. Burada çok evire çevire bire bir el birliği yaşandı. dernekevi, kültürel anlamdaki yiyeceklerle, hem yerli sanatçıları, hem kıyafetleriyle, kültürlerini Sancaktepe’nin meydanında Karslı, Ardahanlı, ve Iğdırlı kardeşlerim yaşatacaklar. Tığ bile buna tanıklık edeceğiz. Hep İstanbul’u bekliyoruz. İstanbul’daki bilcümle Karslıları, Ardahan, Iğdırlı hemşehrilerimizi üstelik buraya bekliyoruz. Bura dahi imdi Yenikapı ve Maltepe Meydanları gibi tıpkısı aktiflik alanı haline gelmiş oldu.” dedi.

“Kars’ın ve ayrıksı illerimizin güzelliklerini burada İstanbul’birlikte ateş parçası insanlara ulaştırmış oluyoruz”

Ürünlerini Kars’tan getiren vatandaşlardan Gürcan Merey, “İlimiz Kars’ın tamlık ürünlerini buraya getirdik. Kars’ın sadeyağ, Kars’ın angın kaşarı, Kars’ın göğermiş peyniri ve birçok ürünü getirdik. Yekpare Karslıları bile bekliyoruz. Hakeza etkinlikleri elbette ki kebir buluyorum. Serhat ilimiz Kars’ın ve özge illerimizin güzelliklerini burada İstanbul’dahi dinamik insanlara ulaştırmış oluyoruz. Onlar dahi yakından tanımış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerine mevrut vatandaşlardan Ahmet Baht ise “Bire Bir Kars Sarıkamışlı namına geldik, buradayız. Bu domuzuna ürünlerimizi burada gördük. Adeta gençliğimize gittik. O kadar güzelce günlerimizi yaşadığımız eyyam ayağımıza geldiği için çokça mutluyuz. Burayı bize sunduğu için Sancaktepe Şehremaneti Başkanına birlikte çokça teşekkürname ediyorum.” diye konuştu.

Share: