Sakarya’dan gücük gelişmemiş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Seyretme Okulu’nda kayıtların başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, oyuncular Hacı Yüce Mihman, Eray Yasin Işık ve Melik Bulut’un koordinatörlüğünde Seyretme Okulu başlıyor.

Ön kayıtlar yarın alınacak, 11-12 Ekim’de katılımcıların belirlenmesi amacıyla sınavlar yapılacak. İki dönme halinde 24 hafta sürecek eğitimlerle yıpranmamış seyretme oyuncuları yetişecek.

Büyükşehir Belediyesi Temaşa Okulu, 18 Ekim’de başlayacak. Eğitimler ise seçkin hafta salı ve çarşamba günleri 19.00-22.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Katılımcılar iki gün halinde 12’şer hafta koyulmak üzere mecmu 24 hafta yetişek alacak.

Eğitimlerin önceki dönemi 4 Ocak’ta sona erecek. İkinci gün ise 24 Şubat’ta başlayacak ve 12 Nisan’da aktarılma tamamlanacak. Tiyatro Okulu öğrencileri, 14 Nisan’da ise itmam heyecanı yaşayacak.

Misafir eğitimciler Acarlar Longozu’nu gezdi

TÜBİTAK’ın benzeri projesi için Sakarya’da kâin eğitimciler, şehrin kuzeyinde kâin Acarlar Longozu ile nehir ve denizin birleştiği güzellikleri konuşma etti.

“TÜBİTAK Tabiat Eğitimi ve Malumat Okulları Tabiat, Tarım ve Mimari Bağlamlarında Gerçekçi Hesap Eğitimine Uygun Soru Çit: Gözle, Taşı, Kur” projesi üzere Sakarya’da mevcut öğretmenler, gerçekleştirilen eğitimlerin sonuç gününde Büyükşehir Belediyesince şehrin şimal bölgesinde düzenlenen geziye katıldı.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ör’ün anne acısı

Sakarya İli Saf Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör’ün annesi Fatma Ör (78), Kocaeli’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ör’ün cenazesi, yarın Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nde öğle vakti toprağa verilecek.

Share: