Sağlık turizminin masaya yatırılacağı Kocaeli’de kasıt arsıulusal emsal olmak

Esenlik turizminin masaya yatırılacağı Kocaeli’dahi uğur uluslararası örnek olmak

Kocaeli İl Afiyet Müdürü Yüksel Pehlevan: “Dünyada eş gösterilen hekimlerimiz var”

Kocaeli İl Hars ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen: “Keyif turizmimiz akıbet 3 yılda iz açtı”

USKAF 7- Afiyet Turizmi ve Arsıulusal Esenlik Hizmetleri Forumu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti

KOCAELİ – Kocaeli’dahi 23-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan “USKAF 7-Afiyet Turizmi ve Arsıulusal Sağlık Hizmetleri Forumları”nın tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Kocaeli’bile esenlik turizminin gelişmesi namına 23-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan “USKAF 7 – Keyif Turizmi ve Arsıulusal Keyif Hizmetleri Forumları”nın lansman toplantısı bugün düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Umumi Kâtip Yardımcısı Hasan Ziyalı, Kocaeli İl Keyif Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Esenlik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ebubekir Ardıç, USKAF Kurultay Başkanı ve SAKİD Başkanı Prof. Dr. Galebe Cantürk, Kocaeli İl Ekin ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve matbuat mensupları katıldı. Konuşmaların yapıldığı izlence kahvaltı ve soru-cevap eşliğinde bitmeme etti. Toplantıda, Kocaeli’nin sağlık turizmi açısından potansiyelinin üzerinde duruldu. Dünyada eş gösterilen hekimlerin olduğu ve sonuç 3 yılda şehirdeki keyif turizmi potansiyelinin büyüdüğü belirtildi. Kocaeli’deki esenlik turizmi potansiyelinin uluslararası boyutta olduğu ve bu hedefe ulaşabilmek amacıyla neler yapılması gerektiğinin birlikte 23-24 Ilkgüz’deki forumlarda tartışılacağı öğrenildi.

“Kocaeli amacıyla benzeri bakış açısı olacak”

Programın küşat konuşmasını işleyen USKAF Kurultay Başkanı ve Sağlıkta Nitelik ve İnovasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Utku Cantürk, “Akademik bir şeyler yapmayı düşündüğümüz üzere bu kurumu kurduk. Bugüne kadar 6 lime toplu tartışma düzenledik. Henüz evvel millî sağlıkta nitelik endüstrinden sağlıkta gelecek temalarına büyüklüğünde forumlar düzenlemiştik. 23-24 Eylül’dahi Kurultay Merkezinde 2 günce çokça nadir kişilerin katılacağı tıpkı derinti yapacağız. Kocaeli amacıyla aynı bakış açısı olacak. Zira Kocaeli çok kocaman benzeri noktada. Avrupa’birlikte her sene haddinden fazla sayıda buğulu vatandaşlar ayrıksı ülkelere gönderiliyor ve esenlik turizmi kazandırılıyor” dedi.

“Keyif, firez, spor, zaman kenti olacak gelişigüzel oluşumda oluyoruz”

Kocaeli’nin seçme alanda potansiyelli olduğuna değinen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Kültürlü ise, “2021 yılında yapılan turizm master planına ait bir şura olmuştu. Alt başlıklarından biri afiyet turizmiydi. İlimizin tarihi sporu doğası konaklama kapasitesi bu arada değerlendirildiğinde şişman ayrımsız gizil görüyoruz. Benim önemsediğim USKAF altında yapılması. Afiyet gibi hizmet düzlük ve veren arasındaki durumlarda cesaret koskocaman. Tığ sağlık turizmini böyle ele alacağız. Büyükşehir belediyesi adına anlayış çerçevesinde ilimizin afiyet, kültür, spor, devir kenti olacak değme oluşumda oluyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Dünyada denk gösterilen bire bir hekim grubumuz var”

Kocaeli İl Esenlik Müdürü Yüksel Pehlevan ise yaptığı konuşmada Kocaeli’nin endüstri kenti olmasının yanı sıra sağlık turizmi açısından birlikte önemine aksan yaptı. Pehlevan, “Kocaeli endüstri kenti amma bir zamanda keyif turizmi potansiyeli olan ayrımsız şehir. 18 pare özel, 10 sunum amme hastanesi ve tek üstelik araştırı hastanesi olan tıpkı kent. Kocaeli erişim ve lojistik açısından iki denize kıyısı olan tıpkı şehir. Dolayısıyla turizmden henüz çok hisse almalı. Dünyada yaşıt gösterilen ayrımsız doktor grubumuz var. Özlük vatandaşlarına bakım verirken arsıulusal alanda üstelik esenlik hizmeti verebileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Keyif turizmimiz akıbet 3 yılda meslek açtı”

Sonuç namına konuşan Kocaeli İl Ekin ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen da, “Kocaeli maalesef tıpkı uran kenti namına tanınan ayrımsız site. Esasen çekicilik donör bire bir kapsam amma şehrimiz turizm kenti ergin ayrımsız şehir. Denizimiz, doğamız, esenlik turizmimiz akıbet 3 yılda iz açtı. Sağlık turizmi ve diğer turizmler açısından ilimiz ivme kazandı. Bu ameliyat tanıtım açısından önem sunu etmektedir” ifadelerini kullandı.



Share: