Sağlık merkeziydi şifahane oluyor

Afiyet merkeziydi hastane oluyor

-Avrupa’nın arz iyi 3. Afiyet kuruluşunda sayrılarevi çalışmaları devam ediyor

DÜZCE Avrupa’nın arz bereketli üçüncü esenlik kuruluşu seçilen Düzce Munsap Diş Sağlığı Merkezi’nin şifahane yapılması kararı sonrası icraat ivinti kazandı. yeni sene ile alay malay hastane adına bakım verecek olan kalıp, bölgedeki iri bire bir yükü birlikte almış olacak.

Geçtiğimiz sene yapılan değerlendirme çalışması ile birlikte Avrupa’nın bir nice kentindeki esenlik kuruluşlarını geride bırakarak Avrupa’nın bildirme bereketli 3. afiyet kuruluşu seçilen Düzce Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Kenar ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak hizmet verecek. Alınan değişmeyen ile gelişigüzel merkezde inkılap çalışmaları bile ivinti kazandı. Bu çerçevede merkezde olmayan fakat hastane olduktan bilahare meydan takanak ameliyathane, hastalanmış hazırlama ve ikaz odaları, korkulu hizmet odaları amacıyla gösterişli çalışmanın yapıldığı merkezde antrparantez yataklı züğürt servisleri birlikte meydan algı. Bakir bölümler üzere ise inşaat çalışmaları hep hızıyla bitmeme ediyor.

Yapılan çalışmalar ile ilgilendiren adına bilgiler veren Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, merkezin hastaneye dönüştürülmesiyle alay malay balaban gaga diş hastanesi sayrı yoğunluğunun azalacağını umduklarını dile getirdi. Dr. Yılmayan şunları söyledi; “Munsap Diş Sağlığı Merkezimizi hastaneye çevirmekle ilişkin çalışmalarımız hep hızıyla bitmeme ediyor. Detaylı süredir uğraşlarımız devam ediyordu. İhalemizi gerçekleştirdik. Firma içeride çalışmalarına devam ediyor. Ameliyathane kısmını hızlı hızlı aceleten tamamladılar. yeni sene ile gelişigüzel sayrılarevi olarak faaliyete geçirmeyi amaçlıyoruz. Merkezin hastaneye çevrilmesiyle birlikte şifahane zarfında olması gereken tıpkısı çok devir burada olacak. Ameliyathane, ameliyata istihzar ve uyarma bölümleri olacak. Bunun dışında yataklı hastalanmış servisleri olacak. Yeryüzü önemlisi dahi kadromuzda ehlihibre ağzı diş sağlığı hekimleri anlamında evolüsyon kaydetmiş olacağız. İlimize arz nazik katkısı dahi bu olacak. Sayrılarevi olduğu ahit bilirkişi kadromuzu güçlendirdiğimizde hastaları irsal sayımızda azalmalar olacak.”

“Pestil yoğunluğumuzu azalttık”

Dr. Yasin Yılmaz ayrıca 1 ay ilk hayata geçirilen mesai sonrası poliklinik hizmetleri ile ilişik olarak ta bilgiler vererek şunları söyledi; “Covid sürecinde hizmetlerde yavaşlama olmuştu. Bundan periferi birikmeler olmuştu. Bundan kontekst yoğunluğumuz peş seviyelerde bitmeme ediyor. Bu çerçevede iş sonrasında merkezimizde 28 hekimimiz mücahede sonrası poliklinik yaparak hizmet vermeye bitmeme ediyorlar. Randevularımız de boşalma meydana geldi. Hastalarımızda yer gücük sürede randevu bulabilme rahatlığına kavuştular. Yaklaşık 1 aydır bu çalışmaya devam ediyoruz. Bu nedenle hastalarımız o hafta içre randevularını alıp muayenelerini olabiliyorlar.”

“Düzce şişman şehirlerin arkası sıra ayrımlılık gösterdi”

Dr. Yasin Yılmayan; Uç Diş Sağlığı Merkezi’nin hastaneye çevrilmesindeki süreci değerlendirerek “Bizim hastaneye dönüşmemizde ki genişlik balaban kriterlerden aynı tanesi hekim arkadaşlarımızın duyum yitimi altında operasyon yapabiliyor olmalarıdır. Birçok ağzı diş sağlığı merkezinde duyum yitimi altında operasyon işlemi haddinden fazla bulunmaz yapılıyor. Bizim buradaki arkadaşlarımızın bu özelliklerinden dünya bakanlığımızın buradaki bakım standardının kriterleri tutmasından etraf sayrılarevi haline çevrildi. Çıktı arkadaşlarımızı bu hizmeti ameliyathane şartlarında verebilecekler. Bölgemizde bu şekilde olan hastaneler Sakarya’da ve çıktı nazik şehirlerde var. Ancak Düzce bu konuda farklı ayrımsız mesai gerçekleştirmiş oldu ve birçok illa yarışacak duruma geldi” dedi.

Share: