Safranbolu’da “Zat Kentimde 1 Periyot Turistim” Uygulaması Başlıyor

Safranbolu Belediyesi başlattığı yıpranmamış aplikasyon ile Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün değişik ilçelerinde eğleşme fail vatandaşlara, Safranbolu’yu tanıtacak. Seçkin çarşamba yapılacak ve 2 saat sürecek gezi ile vatandaşlar, üstü vazıh otobüs tarafından Safranbolu’nun muhteşem yerlerini görecek ve tanıyacak.

Gezi, saat 11.00’de Antlaşma-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda başlayarak Bağlar – Deretarla – Hıdırlık – Kazdağlı Meydanı – Pakt-ı Milli Demokrasi Meydanı güzergahında tamamlanacak. Vatandaşlara, Hıdırlık’ta öz ağırlama edilecek. Sonrasında tabiat yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşü Kazdağlı Meydanı’nda tamamlayacak ekip, üstü degaje otobüs ile Antlaşma-ı Milli Demokratlık Meydanı’na bırakılacak.

Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, kontenjanın 30 dirilik ile sınırlanmış olduğu bildirildi. Geziye akmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında vadi kayran referans formunu doldurması ve Halk Masaları’na tasdik etmesi istendi.

Safranbolu’yu öncelemek üzere iri ceht harcama ettiklerini belirten Şehremini Elif Köse, “Kentimizi geçmiş kişi vatandaşlara tanıtmamız gerekiyor. Başlattığımız ‘Kendi Kentimde 1 Ahit Turistim’ uygulamasıyla değme Çarşamba 30 yaşama ile yapacağımız gezide, bu amaca ulaşmayı hedefliyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: