Safranbolu’da 30 Ağustos, Yengi Yürüyüşü ve Konserlerle Kutlandı

Safranbolulular, 30 Ağustos Yengi Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Safranbolu Belediyesi’nin düzenlediği Galibiyet Yürüyüşü ve konserler halkın tehlikeli katılımıyla gerçekleşti.

Saat 19.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nin uğrunda tıpkısı araya gelen hezel, marşlar söyleyerek Antlaşma-ı Milli El Erki Meydanı’na ilerledi. Vatandaşlar, burada sahneye çıkan Burak Uzunkara’nın şarkılarına eşlik ederek alay sevincini yaşadı. Ardından Necati ve Saykolar, Safranbolulular ile buluştu.

Belediye Başkanı Elif Köse, sahne performansıyla vatandaşlara unutulmaz ayrımsız tün yaşatan sanatçılara bağış sunarak, teşekkür etti. Köse, vatandaşları selamlayarak, şu sözlerle bayramlarını kutladı:

“Bağımsızlık mücadelemizin çokça balaban bire bir başarıyla, zaferle taçlandığı ve 100. yılını kutladığımız bu güzel haset; işgalden zafere, zaferden cumhuriyete giden bu yolda, Atatürk’ümüzün izinde yürüyen eksiksiz vatandaşlarımızın 30 Ağustos Yengi Bayramı’nı yürekten kutluyor, bire bir kararlılıkla yürüdüğümüz yolda önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, zırh arkadaşlarını, umum şehitlerimizi nazikâne, minnetle ve özlemle anıyorum.”

Safranbolu Belediyesi’nin kombinasyon ettiği izlence, geç saatlere büyüklüğünde bitmeme etti.

Share: