Rüyet engelliler amacıyla online satranç turnuvası

– Müşahede engelliler üzere online satranç turnuvası

Turnuvaya 18 ilden 71 sevimli katıldı

KOCAELİ – Darıca’dahi Müşahede Engelliler Ulusal Online Satranç Turnuvasının ikincisi düzenlendi. Turnuvaya 18 ilden yeryüzü genci 15, en yaşlısı 69 yaşında tutmak için 71 birey paydaşlık gösterdi.

Darıca Belediyesi, Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Beyazay Derneği ortaklaşa Görme Engelliler Ulusal Online Satranç Turnuvasının ikincisini düzenledi. Turnuva Rüstem It Canlı Yurttaş Hars Merkezinde gerçekleşti. Turnuvaya 17 ilden en genci 15, arz yaşlısı 69 yaşında kalkışmak için 71 birey ortaklık sağladı. Hususi turnuvanın startına Darıca Kaymakamı Yüksel Yağız, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Beyazay Derneği Kocaeli Büro Başkanı Furkan Misyon Eşitti ve davetliler katıldı. Turnuvanın açılışında farkındalık tasarlamak amacıyla davetliler göz bandı takarak görme engelliler karşılıklı satranç oynadı.

“Genişlik canlı sporcumuz 15, yer nemli sporcumuz 69 yaşında”

Turnuvayla ilgilendiren mütekellim Darıca Belediye Reisi Utkulu Bıyık, “Rüyet Engelliler Federasyonu ve Beyazay Derneğimizle bu arada kombinasyon ettiğimiz ikinci Türkiye satranç turnuvasındayız. Turnuvaya 71 sporcumuz katıldı. Arz zihayat sporcumuz 15, genişlik buğulanmış sporcumuz 69 yaşında. Bu yapılanma, farkındalık inşa etmek ve hayatı onların penceresinden okşamak yerine yapmış olduğumuz bir turnuva. Kazananın ülfet olacağı bire bir turnuva olacak, şimdiden tatlıca olsun. Tahminî 18 vilayetten 71 sporcunun katıldı. Katılma sayısı arttıkça henüz büyük organizasyonlar için hedeflerimizi yükseltiyoruz” dedi.

“Bu proje haddinden fazla özel”

Darıca Kaymakamı Yüksel Yağız ise, “Devletimiz, toplumuzun bilcümle kesimlerine nitelikli hizmet arz etmek üzere büyük çabalama gösteriyor. Sunulan bu hizmetin özellikle özürlü kardeşlerimize müteveccih olanı bizim için antrparantez cesim. Nedeniyle kurumlarımızın buna yönelik yaptığı çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Darıca Belediyesi, Beyazay Derneği ve Müşahede Engelliler Federasyonunun birlikte kombinasyon ettiği bu proje çokça hususi. Organizasyonda emeği güzeşte herkese teşekkürname ederiz” diye niteleyerek konuştu.

“18 ilden 71 sporcu turnuvaya katıldı”

Yapılan turnuvayla ait mütekellim Beyazay Derneği Kocaeli Yazıhane Başkanı Furkan Gaye Eşitti, “Türkiye Beyazay Derneği seçkin alanda engellileri topluma entegre girmek üzere çalışmalar yürütüyor. Ankara’daki ayrımsız görmez duygusal ile Darıca’daki ayrımsız kör duygusal online olarak karşılıklı satranç oynayacak. İmkan verildiğinde engelli vatandaşlarımızın neler yapabileceğini görüyoruz. 18 ilden 71 sporcu turnuvaya katıldı. 7 pasaj milli sporcumuz var. biricik sporcumuzda gözsüz olmasına karşın alışılagelen milli takımda oynayan sporcumuz üstelik var” şeklinde konuştu.

Bugün başlayan turnuva ferda bile devam edecek. 24 Antrakt Cumartesi günü ise final oynanacak.

Share: