Rize’de öz eksperliği eden karı Denizli’de göçüm şoförü oldu

Rize’birlikte öz eksperi kendisine çalıştığı tam babasının rahatsızlanması konusunda memleketine dönen Sevhan Demirel, taksi şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Çığır Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Istihsal Bölümü Çay Eksperliği Programından 2014 yılında mezun olan 33 yaşındaki Sevhan Demirel, Öz İşletmeleri Genel Müdürlüğünde 6 sene çay eksperi namına çalıştı.

Kalp rahatsızlığı bulunan babasının tedavisi sürecinde beslemek talip Demirel, sabık sene işinden ricat ederek ailesinin yanına döndü.

Otomobil kullanmayı haddinden fazla sevdiği için taksi şoförlüğü yapmaya değişmeyen veren Demirel, ati sürüş eğitimi alıp mukteza belgeleri tamamlayarak bir makine aldı.

Pamukkale ilçesindeki tıpkı taksi durağına sınırlı çalışmaya başlayan Sevhan Demirel, AA muhabirine, hayatındaki acul değişime karşın bahtiyar olduğunu söyledi.

Babasının rahatsızlığı artınca tek doğaç çokça sevdiği işini tasarruf etmek zorunda kaldığını tamlayan Demirel, “İşimden annem ve babam için ayrıldım. Onlar bizi büyütürken ne müşkülat çekti. Deminden onların bana ihtiyacı olduğunu anladım ve Denizli’ye geldim. Burada birlikte takside çalışmayı tercih ettim.” diye konuştu.

Demirel, seçkin gelişim kadar taksiciliğin da zorlukları olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

“Amma iyice bir hisse senedi, ben bu işi sevdim. İnsanlarla konuşmayı, kardeş kardeş etmeyi, bakir insanlar tanımayı ve işimi seviyorum. Taksiciliğe bundan ahir yıllarda da devam edeceğim. İlk başladığım zamanlarda bilmediğim bire bir göz olduğu üzere kafamda sorular vardı. Korkularım haddinden fazla oldu amma hepsini yendim. Gelen tepkiler haddinden fazla güzel.”

Kendisini direksiyonda gören müşterilerin şaşırdığını nâkil Demirel, şu asıl kadar seçme kontra aksülamel almadığını kaydetti.

Gece vardiyasında de çalıştığını, hele karı müşterilerinin kendisini telefonla çağırdığını anlatan Demirel, “Benimle gezi yaparken kendilerini henüz güvende hissettiklerini söylüyorlar. Bunları duydukça çok mutlu oluyorum.” ifadelerini kullandı.

Sevhan Demirel’in müşterilerinden Beyza Aydın Asker bile avrat göçüm şoförüyle seyahat yaparken kendisini henüz şen hissettiğini dile getirerek, “Kendimizi henüz güvende hissediyoruz, bizden biri ergin oluyor.” dedi.

Share: