Rize’de Off-Road yarışları çağ kesti

– Rize’üstelik Off-Road yarışları içki kesti

RİZE – Karadeniz Off-Road Kupası 4. Fut Yarışları’nda Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Türkiye’den almak amacıyla bütün 48 yarışçı uğraş etti.

Ardeşen Off-Road Kulübü aracılığıyla düzenlenen Karadeniz Off-Road Kupası 4. Kadem Yarışları gerçekleştirildi. S4, S3, S2, S1 atılmak amacıyla 4 kategoride planlı yarışlarda Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Türkiye’den başlamak amacıyla 48 yarışçı savaşım etti. Ardeşen ilçesi Sıkıntı Vadisi, Çamlıhemşin yolu üzerinde gerçekleşen yarışlarda kan kesen görüntüler ortaya artık. Birinci gelmek için savaş veren yarışmacılar müthiş yarıştı. Başlama noktasından yola çıkarak acul aynı şekilde yarışan yarışmacılar amacıyla yolda küsurat araçlara hususi, el altında hareket makinesi bekletildi. Girdiği çukurdan çıkamayan araçlar gelişim makineleri yardımı ile çıkartıldı.

Ardeşen’bile yapılan yarışmaların evire çevire olduğunu belirten Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, “Ardeşenimizde off-road yarışmasının 10. yılındayız. Karadeniz ayağının en üst ayağı Ardeşen’dahi yapılıyor. Bu senenin son yarışı oluyor ve haddinden fazla adamakıllı tıpkısı konkur. Burada yapılan bilcümle yarışlar çokça fena hâlde oluyor. En çokça hoşumuza revan kısım, kazasız belasız yarışlarımız geçiyor. Yarışmacılar birbiriyle yarışması bizi henüz bile heyecanlandırıyor. Böyle tıpkısı yarışın düzenlenmesi için bindi veren Ardeşen Off-road kulübünü üstelik kutlama ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karadeniz kupasının tahminî 10 yıldır devam ettiğini söyleyen TOSFED Sportif Asamble Üyesi Pek Yılmaz, “Türkiye Makine Sporları Federasyonu adına bölgesel kupalar düzenliyoruz. Karadeniz kupası de yaklaşık 10 senedir devam ediyor. Bu kupanın yapılmasında yardımcı olan kişilerden biride Ardeşen Off-Road kulübüdür. Gelişigüzel sene olduğu kabil başarılı bir tertip düzenlemiş oldu. Katılım olarak 24 açar olarak 48 yarışçı katıldı. Türkiye’nin değişik noktalarından gelen yarışmacılarımız var. Karadeniz kupasının sonuç ayağını Ardeşen’üstelik gerçekleştiriyoruz” dedi.

Share: