Rektör Hotar’dan depremzede misafirlere müzakere

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kahramanmaraş merkezli yıkmacı depremlerden etkilenen ve AFAD koordinasyonunda barınma ihtiyaçlarına müteveccih İzmir’de DEÜ’nün Seferihisar’da bulunan toplumsal tesislerinde mihman edilen vatandaşlarla bire bir araya geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşların riskli bölgelerden tahliyeleri sürüyor. Afet ve Acil Uzanım Yönetimi (AFAD) koordinesinde barınma ihtiyaçlarına yönelik ayrımlı illere irsal edilen depremzedelerin bire bir kısmı, İzmir’deki mütenevvi konaklama merkezlerine yerleştirilmişti. Dokuz Ilkgüz Üniversitesi’nin (DEÜ) Seferihisar’da kâin içtimai tesislerinde bile konuk edilen depremzedelere, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar marifetiyle maneviyat ziyareti gerçekleştirildi.

Örnek el birliği

DEÜ Peş Yönetimi’nin de zevcelik ettiği ziyaretlerde ailelerle kardeş kardeş eden Rektör Hotar, vatandaşlara önceki olsun dileklerini iletti. Ailelerin gerekseme ve taleplerini yerinde dinleyen Rektör Hotar, tesiste afetzedeler için oluşturulan içtimai alanları inceledi; çocuklara armağan dağıttı. Depremzedelerin ihtiyaçlarının ivedilikle ve nazik hassasiyetle karşılandığını belirten Rektör Hotar, “Asrın felaketi kendisine nitelenen depremden etkilenen mektepli ailelerimizin birlikte konakladığı tesisimizde kat sayı tıpkısı dayanışma sergileniyor. DEÜ’lü hocalarımızdan doktorlarımıza, fahri öğrencilerimizden personelimize, tesiste dizge seferber olmuş durumda. DEÜ ailesi kendisine böylesi bir zamanda, sorumluluklarımızı büyük bire bir gönüllülükle yerine getirmekten saygınlık duyuyoruz” dedi.

“Yaraları hızlıca sarıyoruz”

Yıkmacı depremlerin anında peşi sıra DEÜ’nün cemi birimleriyle depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olduğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Devletimizin koordinesinde ilk günden itibaren milletçe kenetlendiğimiz sarsıntı felaketinin yaralarını sarmaya DEÜ olarak hızlıca bitmeme ediyoruz. Misafirlerimizden mevrut talepler hızlıca çözüme kavuşturuluyor. Seferihisar’daki tesisimizde 112 misafirimiz konaklıyor. Tesiste, sınırlı bala oyun alanı, genel ağ kafe, basketbol ve ayak topu oyun sahası üzere toplumsal imkanlar bulunurken; üç skor çamaşırhanemiz, çocuklara bakım veren beyaz perde salonumuz, yemekhane ve kafeteryamız yer alıyor. Odalarımızda televizyon, frijider ve iklimleme cihazı bulunuyor. Bir yandan İzmir’dahi hastanemize başvuran depremzedelerimizin tedavilerine dahi titizlikle bitmeme ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Revir oluşturuldu

Tesis bünyesinde DEÜ Tıp Fakültesi eliyle revir oluşturulduğunu tamlayan Rektör Hotar, “Konuklarımıza yapılış revirimizde, doktor ve hemşirelerden oluşan ekibimizle dönüşümlü hizmet sağlıyoruz. Misafirlerimize benzeri zamanda, Buca Eğitim Fakültemiz ve Sosyal Bilimler Enstitümüz Delalet ve Ruhsal Müşavirlik Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz vasıtasıyla hem psikolojik bindi sağlanıyor hem da torunlar amacıyla baziçe atölyelerinde etkinlikler düzenleniyor. Hikmet Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi tedris üyelerimiz ihtiyacı olanlara fizik tedavi hizmeti sunuyor. Kılgılı Ulum Yüksekokulumuz Gastronomi ve Aş Damı Sanatları Bölümü gönüllü öğrencilerimiz, konuklarımıza günde üç posta verilen hamam aşındırmak hizmetinde yardımcı oluyor. Mecmu bu süreçte fedakar ailemize, böylesi bir afette yaşıt tıpkısı el birliği göstermeleri ve ilk andan itibaren özveren çalışmaları üzere gene teşekkür ediyorum” diye konuştu. – İZMİR

Share: