Reisicumhur kararları Resmi Gazete’de

Ankara, Antalya ve Yalova’de kâh turizm bölgesi ve merkezlerine ilişik sınırların yeniden belirlenmesi ile 4 ilde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilgilendiren Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’üstelik yayımlandı.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara bakarak, Ankara Kızılcahamam Turizm Bölgesi, Antalya Alanya İncekum Turizm Merkezi ve Yalova Armutlu Termal Turizm Merkezi’nin sınırları yeniden belirlendi.

Söz konusu karar 2634 sayılı Turizmi Motivasyon Kanunu’nun 3’üncü maddesi gereğince verildi. Kararda, belirtilen turizm bölgesi ve merkezlerine ilişik eskimemiş sınırların gösterildiği krokiler birlikte düzlük aldı.

4 ilde tez kamulaştırma kararı

Bitlis’in Ahlat ilçesine sınırlanmış Tunus Mahallesi sınırları içerisinde kâin gâh gayrimenkul Şişman Bölük İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca başlatılan göz projesi kapsamında ihtiyaç mahsus yapılaşmanın ivedilikle sağlanması için TOKİ aracılığıyla acele kamulaştırılacak.

Sakarya’nın Karasu ilçesine sınırlanmış Fevk İncilli Mahallesi’nde kâin tıpkı gayrimenkul restore edildikten sonra “firez evi” namına içtimai, kültürel ve aynı içerikli faaliyetlerde kullanılmak üzere Karasu Belediye Başkanlığı tarafından, Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Tavşancıl Mahallesi’ndeki gâh taşınmazların üstelik bölgedeki tescilli yapıların ve çevresinin ihya edilmesi üzere Dilovası Belediye Başkanlığınca çabuk kamulaştırılması yapılacak.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazıköy Mahallesi’ndeki belirlenen parsel üzerindeki taşınmazın bire bir kısmı ise Anastasiapolis Antik Kenti 1. Aşama Kazı Bilimsel Sit Alanı’ndaki çatı kalıntılarının ortaya çıkarılması amacıyla Firez ve Turizm Bakanlığınca çabuk kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

Bu arada Van’ın Edremit ilçesi Eski Cami ve Eskimemiş Cami mahalleleri sınırları içerisinde saha alan kâh alanlar Kentsel Inkılap ve Gelişim Proje Alanı car edildi.

Karar doğrultusunda kentsel dönüşüm ve hareket projesi içre yer alan ve harca esas ayar üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait emlak, kentsel dönüşüm ve iş amacına yönelik bayındırlık planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

Kütahya’da “Iyesiz Hayvanları Dulda Birliği” kuruldu

Resmi Gazete’üstelik yayımlanan bire bir apayrı Cumhurbaşkanı kararı ile Kütahya’bile “Iyesiz Hayvanları Siper Birliği” kurulmasına izin verildi.

Söz konusu izin 5355 basit Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 4’üncü maddesi layıkıyla verildi.

Share: