Ramazan hareketliliğinin yaşandığı Kerkük’te vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi

Ramazan ayına az eyyam kala Irak’ın Kerkük kentindeki çarşılarda elektrik artarken, vatandaşlar fiyatlardan şikayet ediyor.

Kerkük sakinleri ramazan alışverişi için rastgele zaman olduğu kabilinden kent merkezindeki tarihi çarşıları tercih etti.

Korya, Balaban Aksata ve Kayseri Kapalı Çarşı’dan alışverişini yapanlar, ramazan sofralarının vazgeçilmezleri olan hurma ve tatlı çeşitlerine yöneldi.

AA muhabirine konuşan Kerküklü Mahmud Alaaddin, ramazan ayının kılıklı ve fazlalaşan olduğunu ve yaklaşmasından muhit bahtiyarlık duyduğunu dile getirdi.

Alaaddin, tarihi çarşıları, kentteki iri aksata merkezleri ve süpermarketlere göre elan hesaplı olduğu üzere yeğleme ettiklerini kaydetti.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla cemi ürünlere zam geldiğini da belirten Alaaddin, hükümetten zamlara müdahale etmesini istedi.

Son aylarda döviz kurundaki istikrarsızlığın piyasaya zıt yansıdığını aktaran Raad Hayrullah de ramazan ayının yaklaşmasıyla ürünlere yapılan zamlara mazmun veremediğini tabir etti.

Tarihi Büyük Çarşı’dan aksata işleyen Muhsin Mustafa ise ramazan ayında iftar vakti sofralarında buluşmayı özlediklerini dile getirdi.

Mustafa, ramazan ayı başlamadan toz şeker, benzin, hazır para yağ ve una bindirim geldiğini ve bu durumun birlikte arz haddinden fazla düşük gelirli aileleri zora soktuğunu aktardı.

Share: