Polis ekipleri husus husus dolaşarak efsanevi sahiplerini uyardı

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bap konu dolaşarak nabekâr hayvan besleyici vatandaşların listesini hazırlayarak, mukayyet hayvanları merkezde görmeleri halinde yönetsel para cezası kesileceği uyarısında bulundu.

Son günlerde sık sık mahalle ve merkezin ayrı ayrı noktalarında hasıl avare zooloji için zabıta ekipleri harekete geçti. Başmuallim Adil Çıpa’in başında bulunduğu zabıta ekipleri husus husus dolaşarak adi ve kocabaş hayvanı olan aileleri tespit ederek, kendilerine mazbata imzalattı. Zabıta Müdürü Adaletli Çıpa ve beraberindeki zabıta ekipleri, 15 ayrı ayrı mahallede kıytırık ve kocabaş hayvan mugaddi aileleri evlerinde müzakere ederek, hayvanları mahalle ve çarşı merkezinde görmeleri halinde idari nakdî ceza kesileceklerine dair kendilerine mazbata imzalattılar.

Hayvan sahiplerine imzalatılan tutanaklarda, “İlimiz merkezinde yapmış olduğumuz taharri ve teftiş esnasında merkezin zarfında nabekâr oldukça ve büyükbaş hayvanlar tarafımızca belirleme edilmiştir. 23.08.2022 tarihinden itibaren dalan zarfında bulduğumuz hayvanları toplayıp el dışına veya sahiplerine 4 bin TL yönetimsel nakdî ceza kesilecektir” denildi. – HAKKARİ

Share: