Pakistan’a arkalama malzemesi haiz “İyilik Treni” Kocaeli’den yola çıktı

Kıran ve Ivedili Ebat Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insanca arkalama malzemelerini başat felaketinin yaşandığı Pakistan’a ulaştıracak altıncı “İyilik Treni” Kocaeli’den cereyan etti.

Pakistan halkının yaralarını başlamak için gıda ve hijyen malzemelerini haiz katar için Kartepe ilçesindeki Köseköy Lojistik Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, törende, arkadaş ve ahi mutluluk Pakistan’dahi iri tıpkı başat afetinin yaşandığını belirterek, Pakistan halkına eski olsun dileklerini iletti.

Türkiye’nin iştiyak coğrafyasına ve kardeşlerine sahip çıkmaya devam ettiğini dile getiren Çetin, “Pakistan da bizim baskı zamanımızda bütün yanımızda olmuştur. Muadele hukukunun gereği de budur. Haddinden Fazla iri benzeri felaketle karşı karşıya kaldı Pakistanlı kardeşlerimiz. Seçkin ahit olduğu kabil ağırlık süresince ki olursa onun yardımına koşturmak, medeniyet değerlerimizin sunu büyük özelliklerinden biri. Bu vesileyle biz dahi Kocaeli yerine 7 bin besin paketi, 1000 hıfzıssıhha paketi başlamak amacıyla 8 bin paket hazırladık.” diye konuştu.

Yavuz, Marmara Bölgesi’nin eş güdümcü ili yerine Kocaeli’birlikte tamam malzemelerin toplandığını anlatarak, “Buradan 55 bin gıda paketi ve kısaca 7 bin birlikte saffet paketi hazırlanıyor. Bugün itibarıyla önceki trenimiz amade. Yaklaşık 26 bine mail paketimizi zaman buradan göndereceğiz. Gayrı trenimizle üstelik küsurat paketleri göndermiş olacağız. Bu vesileyle yardım ve desteğini esirgemeyen kardeş halkımıza, hayırseverlerimize ayrımsız kez daha teşekkürname ediyoruz. İnşallah Pakistan halkı bile bu kip günleri gücük sürede atlatır.” ifadelerini kullandı.

“İyilik Treni”, henüz sonraları dualarla uğurlandı.

Törene, İl Itimat Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Şehremaneti Komutan Vekili Yaşar Fehmetmek, Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kebir, İl Müftüsü Sinan Âlem, AFAD İl Başöğretmen Vekili Cevat Özdemir ile gayrı tören düzeni üyeleri ve ilgililer katıldı.



Share: