ÖZHASEKİ CHP, ALGI BELEDİYECİLİĞİ İÇİN İSTANBUL’DA 845 MİLYON LİRA HARCADI

YANLIŞSIZ Parti Genel Komutan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’li belediyeler tarafından ‘matlup belediyeciliği’ oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Bakım etmeyen belediyelerin çalışıyor gibi gösterildiğini tamlayan Özhaseki, Takanak amacıyla takkadak İstanbul’bile 845 milyon para harcandı dedi.

AK Parti Yerli Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı, Gaziantep’te düzenlendi. Otelde yapılan toplantıya DOĞRU Fırka Genel Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Delimsirek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erzurum Büyükşehir Şehremini Mehmet Ayak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Erek Zorluoğlu, milletvekilleri, kaza belediye başkanları ile partililer katıldı. Programın açılışında konuşan DÜRÜST Parti’li Özhaseki, İYİ Tümen Genel Başkanı Meral Akşener aracılığıyla Eski dönemlerde terminallerde haris yatan insanlar vardı açıklamasının çarpıtıldığını söyledi. Bakım belediyeciliğinin genişlik güzel örneklerinin DÜRÜST Parti döneminde verildiğine dikkat çekici Özhaseki, Bizler göreve geldik ve ‘Hizmet edeceğiz’ dedik. Kulp üretmeden iş başına geldik. Hizmet belediyeciliğinin yeryüzü fena hâlde örneklerini verdik. Içtimai belediyeciliğin dahi gene sunu sunturlu örneklerini verdik. Aşevleri açtık, esenlik ocakları açtık, zavallı fukaraların evlerine hizmetler yaptık. O tarihlerde sosyal belediyeciliğin genişlik iyicene örneklerini verdik. Terminallerde, garlarda yatan insanlar vardı. Ego bunu söylediğimde Meral hanım beni eleştirmişti ama benim kastettiğim özdek; bizden geçmiş dönemlerde garlarda, terminallerde haris ve ilaçlanmamış yatan insanlar vardı şeklindeydi sonraları tığ göreve geldik huzurevleri yaptık. Onlara makul tesisler yaptık. Garlarda, terminallerde canlı insanları oralardan alıp insani yaşamalarını sağladık. Hanımefendi hastalık lafımı çarpıtıyorsun sen dedi.

‘ALGI BELEDİYECİLİĞİ’

Türkiye’üstelik sonuç dönemlerde takanak belediyeciliği oluşturulmaya çalışıldığını ve bu algı için belediyelerden milyonlarca teklik bütçe çıkarıldığını kaydeden Özhaseki, Türkiye’bile yeni menent ayrımsız belediyecilik anlayışı imdi. Bu menent nedir, diyerek sorarsanız; takanak belediyeciliği. Hizmet yok amma bakım varmış kadar tayin yarışı var. Yoldaş aksiyon başında değil ama gece gündüz aksiyon başındaymış kabil göstermeye çalışıyor kendisini. Bunun üzere da nazik nukut harcanıyor. İstanbul belediyesi algı belediyesi üzere sabık sene 845 milyon servet harcamış. Arkadaşlarımız burada 1 milyon bile veren yoktur. Bu zahir benzeri mal Içtimai tesislerin bakımı için 12 milyon ayrılıyor İstanbul’da. Esasen zelzele amacıyla 495 milyon lira ayrılıyor amma algı belediyeciliği için 845 milyon lira ayrılıyor. Bir Tane derdi ‘Beni çalışıyormuş gibi sempatik tıpkısı koca gibi gösterin’ üste ‘Beni reisicumhur adayı gösterin’ diyor. Hangi efsus ki üzülerek söylüyorum yıpranmamış bir belediyecilik anlayışı bu oldu. Alın grubun belediyecilik anlayışı bu oldu diyerek konuştu.

’25 BİN KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTILAR’

Mehmet Özhaseki, asla iştirakçi çıkarmayacaklarını belirten CHP’li belediyelerden 25 bin işçinin çıkarılarak kendi tümen mensuplarının işe alındığını belirtti. SELIM Fırka iktidarı olarak CHP’li belediyelerin mecliste gelişim yapması için verilen tekliflerin tamamına yakınına ‘evet’ denildiğini belirten Özhaseki, Bunların doğrusu hizmette gözleri yok. Nihayetinde kulübe kadar 3-5 lime yeri bakım, diyerek yutturmaya çalışıyorlar. Seçkin söylediklerinin birlikte tersini söylüyorlar. Göreve gelirken ‘Biz bir tane de iştirakçi çıkarmayacağız’, ‘İşçi çıkarırsak namussuzuz, şerefsiziz’ dediler. Bu belediyelerden 25 bin emanet çıkarıldı ve işsiz bırakıldı. Diyeceksiniz ihtimal çokça etkin vardı da işten attı ama anca değildi. Bunların adına 65 bin emanet işe alındı. Hoppadak İstanbul’birlikte 45 bin birey işe makbuz. Bölüşerek ‘Şu partiye bu kadar, bu partiye bu kadar’ diye niteleyerek bozgun yaptılar. Daim ‘Önümüzü kesiyorlar’ diyorlar. Meclislerde ‘hayır’ verdiğimiz tekliflerin oranı sadece yüzdelik 2. Verdikleri tekliflerin yüzde 98’ine ‘evet’ demişiz. İstanbul belediyesi 22 pasaj borçlanma istemiş 21 tanesine ‘evet’ demişiz. Fehamet ağabey döneminde tığ istikraz üzere geldiğimizde hepsine ‘hayır’ demişlerdi. Hiçbir şekilde önlerini kesmiyoruz dedi.

Share: