Özenç Çalımbay: “Takımımla kurum duyuyorum”

– Emir Çalımbay: “Takımımla çalım duyuyorum”

Sivasspor Beceri Direktörü Ikbal Çalımbay:

“Attığımız gollerin kâffesi çokça güzeldi”

“İyi bir melodi yakaladık”

SİVAS – DG Sivasspor Beceri Direktörü Murat Çalımbay, CFR Cluj maçının ardından, “Ben burada sorumluluğumu ongun şekilde bitirmem gerekiyor. Çokça iri muvaffakiyet de gösteriyoruz. Ego takımımla hava duyuyorum” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 5. hafta maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj’u 3-0 mağlup eden Sivasspor’dahi ustalık yönetmen Talep Çalımbay, maçın arkası sıra planlı basın toplantısında açıklamada bulundu.

Çalımbay, “Bu grupta nazik uğraş vardı. Bizim katiyen bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Bitiş maçıydı. Arkadaşlarımıza dahi anlattık ve onlar dahi bilincindeydiler. Maçın başından sonuna büyüklüğünde ferah oynadık. İyi uğraş ettik. CFR Cluj çokça mebzul ve çokça fizikli ayrımsız topluluk. Bundan geçmiş oynadığımız maçta rakibi tanıdığımız üzere gür analiz ettik. Attığımız gollerin kâffesi çok güzeldi, birlik tıpkısı karşılaşma oynayarak maçı bitirdik. Gruptan çıkmayı garantiledik. Şuan da Slavia Prag maçını kazanıp gruptan lideri olarak geçmek istiyoruz. Şu dakika hedefimiz 3 dönme serencam oynayacağımız Antalyaspor maçı” dedi.

“Takımımla kurum duyuyorum”

Görmüş Geçirmiş antrenör, takımı ile çekicilik duyduğunu belirterek, “Bugün kulübemiz birlikte kalabalıktı bütünü de hazırdı. Bundan geçmiş maçlarda teessürat yaşadık. Bu maçta bereketli oynadık. Taraftarımız beş altı olmasına rağmen cesim destek verdiler. Şov yaptılar. Böyle tığ beraber olursak hakeza maçlar oynarız. Hem takım hem Avrupa’de kundaklamak haddinden fazla zor. Benim üzüldüğüm şey Antalya maçından sonra Prag’a gidip maç oynayacağız. Oyuncular çokça apışık olarak. Maalesef gidip geliyoruz. Tahakküm tıpkısı dönme geçiyoruz. Avrupa’ya gidiyorsak buna eğilmek zorundayız. Tığ Sivasspor’un 3 senedir yüzünü güldürdük. Maddesel açıdan da kulübe dünyalık kazandırdık. Biz kadro adına rastgele şeyi yaptık. Bu benim üzere ayrı mutluluk. Zira ben Sivaslıyım. Ego burada sorumluluğumu bol şekilde bitirmem gerekiyor. Haddinden Fazla büyük muvaffakiyet dahi gösteriyoruz. Ben takımımla hava duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Maç her yönden çok iyiydi”

Bir gazetecinin, “Avrupa’da 4 takım ortada bir tane galibiyeti Sivasspor aldı. Bunu pekâlâ yorumluyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Tasavvur Fellah maatteessüf sakatlandı. Sakatlandığı üzere değiştirdik. Max Gradel girdiğinde birlik işlemler yaptı. Zaman oyuna ki girdiyse tek oynadı. Bugünkü karşılaşma seçkin yönden haddinden fazla iyiydi” cevabını verdi.

“Bizim üzere yüce değil”

Karşılaşma öncesi planlı basın toplantısında Rumen gazetecinin Sivasspor ile ilgili eleştiri sorusuna karşılık veren Çalımbay, “Çok adi topluluk dedi yâren amma bizim amacıyla makro değil o. Tığ gerçekten takımız amma bu bütçe ile bu işi fail benzeri topluluk namevcut. Önceki senelerde birlikte Avrupa’ya gittik. Sivas’ı sistem tanıyor. Bu bizim üzere hava verici. Biz aynı tempo yakaladık. Bazen arkadaşlarımız bile ivecen. Hiç kimse çıkıp de ihvan haftada 3 karşılaşma oynuyor demiyor. Çokça ferah bir şekilde Avrupa’yı bitirdik. Karı ayında üstelik eksiğimiz olan yeri tamamlayabilirsek bizim için çokça mebzul peki” şeklide konuştu.

Share: