Özdağ: “Soylu’yu Zılgıt Ettiğim İddiasıyla Özet Hazırlaması Utanç Verici Olmanın Haddinden Fazla Ötesindedir. Siz Ne Cumhuriyetin Başsavcısısınız?”

Zafer Partisi Umumi Başkanı Ümit Özdağ, ” İçişleri Bakanlığı’nın bilcümle ustalık ve fiziki takip imkanlarıyla politik muhaliflerini izleten tıpkısı İçişleri Bakanının anayasayı çiğneyerek beni ve Utku Partisi kadrolarını sakil kullanımıyla Hatay ve Kilis’e sokmamasına karşın vekil ile ilgilendiren anayasayı ihlal suçundan soruşturma başlatamayan Ankara Cumhuriyet başsavcısının benim tweetle Aristokrat’yu zılgıt ettiğim iddiasıyla fezleke hazırlaması sıkılma verici olmanın çokça ötesindedir. Siz hangi cumhuriyetin başsavcısısınız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’yu tehdit ettiği iddiasıyla karşı hülasa hazırlanmasına reaksiyon gösterdi. Özdağ, bugün Utku Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıda şunları söyledi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mayıs 2022’de tıpkısı tweet atarak İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’yu yıldırma ettiğim iddiasıyla tıpkısı özet hazırlayarak Hak Bakanlığı’na yollamış. 5,5 kamer sonraları yıldırma olduğunun anlaşılması amacıyla attığım tweetteki tehdidin yabansı belirsiz tıpkısı gözdağı olması lazım. Ancak 5,5 ay sonra ceza hukukunda ehlihibre olan savcılar tweetin tehdit içerdiğini anlamışlar. Ehlihibre savcılar ancak 5,5 ayda anlamışlarsa Süleyman Soylu’nun bu tehdidi anladığını düşünmüyorum. Zaten cumhuriyet altını savcılığı müessesesi için az çok acıklı benzeri durumla alın karşıyayız.

“SOYLU’YU TEHDİT ETTİĞİM İDDİASIYLA HÜLASA HAZIRLAMASI UTANÇ VERİCİ OLMANIN HADDINDEN FAZLA ÖTESİNDEDİR. SİZ HANGİ CUMHURİYETİN BAŞSAVCISISINIZ?”

Öte yandan elindeki İçişleri Bakanlığı’nın bütün maharet ve fiziki izleme imkanlarıyla politik muhaliflerini izleten bir İçişleri Bakanının anayasayı çiğneyerek beni ve Yengi Partisi kadrolarını güç kullanımıyla Hatay ve Kilis’e sokmamasına rağmen vekil ile ilişik anayasayı ihlal suçundan anket başlatamayan Ankara Cumhuriyet başsavcısının benim twetle Soylu’yu gözdağı ettiğim iddiasıyla fezleke hazırlaması hicap verici olmanın çok ötesindedir. Siz ne cumhuriyetin başsavcısısınız?

“ARISTOKRAT, TÜRKİYE VE AK PARTİ İÇİN İÇ VE DIŞ POLİTİKADA BÜYÜK BİR YÜKE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Aristokrat, Türkiye ve DOĞRU Tümen amacıyla iç ve aut politikada balaban bir yüke dönüşmüştür. Bu iyon maliyeti herhangi bir sabık dönem ülkemiz üzere artmaktadır. Türkiye’ye içerde ve dışarıda kötülük veriyor bu insan, bu zatın eylemleri, bunlar bundan sonra dile düştü, bunların üstü örtülebilir olmaktan imdi. Bunlar arsıulusal servislerin kayıtlarına giriyor. Erdoğan, sebep ise Soylu’yu görevden almaya cesaret edemiyor. Aristokrat’nun demincek da Zafer Partisi karşısında yargının arkasına saklandığını görüyoruz.

“GÜNLÜK DAVRANIŞLARINDAN BAKANLIKTAN ARKADAŞLAR NE KADAR KORKTUĞUNU BELLİ ETTİĞİNİ ANLATIYORLAR”

Süleyman, hangi büyüklüğünde büyük suçlar işledin, bizim bilmediğimiz suçlarında var ki banal çokça korkuyorsun sen, günlük davranışlarından bakanlıktan rüfeka hangi kadar korktuğunu mahsus ettiğini anlatıyorlar. Bak, böyle politika yapılmaz. Sağlığın bozuldu arkadaş az buçuk kendine ilgi deri, kalpten bire bir yerde ölüp kalacaksın. Bütün bu baskılar Zafer Partisi’ni ve beni durdurmayacak, köylü hamle attırmayacak. Seninle ve zihniyetini desise eden kadrolarla savaş etmeye devam edeceğiz.

“KAYITLI OLANLARIN SAYISI 7 MİLYON 956 BİN 922”

Yurtsever İçişleri Bakanlığı bürokratları gerçekleri benimle paylaşmaya bitmeme ediyorlar. İçişleri Bakanlığı’ndan mevrut son bilgelik notundaki bilgileri paylaşıyorum, makul olduğunu sen biliyorsun, nazır yardımcıların biliyor evet sen açıklama yaptıktan iki gün bilahare geldi bu (vukuf). Eğreti siper altındaki Suriyeli sayısı söylediğiniz kadar 3 milyon 700 bin kesir değil, 4 milyon 778 bin 19. Uluslararası koruma altındaki benzer 572 bin 468, tevakkuf cevaz belgesi 2 milyon 646 bin 441, böylelikle kayıtlı olanların sayısı 7 milyon 956 bin 922. Değil mi Süleyman? Haydi bak bakayım bugünkü kayıtlar nasılmış? Vatansever bürokratlar ‘7,5-8 milyon beyninde Suriyeli olduğunu anlayış ediyoruz’ diyorlar.

“MERSİN’DE PKK BASKINI İLE İLGİLİ VERDİĞİN BİLGİLER BIRLIKTE YANLIŞ…ÜCRET VEREREK 500’E YAKIN SURİYELİ GEÇİYOR MU GEÇMİYOR MU SÜLEYMAN?”

Kızıltepe-Ceylanpınar arasından 4 bin 500 dolarla 2 bin 500 dolar ortada benzeri ecir vererek 500’e mail Suriyeli geçiyor mu geçmiyor mu Süleyman? Siyasiler aracılığıyla dünyalık karşılığı yurttaşlık verilmeye bitmeme ediliyor mu ediyor mu? İsimleri elan açıklamıyorum, hangi siyasilerin para aldığını yurttaşlık satmanın karşılığında. Mersin’da PKK baskını ile ilgili verdiğin bilgiler da yanlış. Lazkiye’den gemiyle gelmişler öyle uçarak falan değil. Sonra gemiden uçmuşlar. Kızıltepe ile Ceylanpınar ortada 20 Ilk Teşrin 2022’bile saat 14.00’te 25 Suriyeli yakalandı mı? Sınırın öbür aracılığıyla senin çokça sevdiğin ÖSO’cular bu geçişleri birleştirme ediyor mu?”

Özdağ; CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kirli parayı yani milyar dolarları, yani eroin paralarını Türkiye’nin akan açığını finansmanında kullandılar” açıklamasının anımsatılması üstüne şunları söyledi:

“CHP Umumi Başkanının Utku Partisi’nin açıklamalarını yavaş yavaş izlemesini takdirler karşılıyorum. Benzeri müddet evvel yerli ve milli escobar afişiyle Türkiye’da uyuşturucuyla savaşım konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlamıştık, olağandan bir farkındalık ortaya artık. Biz tıpkısı Amerikan sanatçının başını kullanmıştık, Bruce Willis. Ancak nedense bazı sayın savcılar bunlar cumhuriyet altını savcıları bire bir bildikleri vardır, kastettiğimiz kişinin Süleyman Aristokrat olduğunu söylediler. Ne biliyorlar acaba Süleyman Soylu olduğunu söylüyorlar. Biz da soruyoruz savcılara tığ Bruce Willis’i kastetmiştik siz hangi oldu dahi Süleyman Soylu’yu kastediyorsunuz? Sayın Savcılar, gül kabil bire bir icra vekili var beyninde onunla ait escobar olduğu iddiasında bulunuyorlar, hakeza aynı kabulleri var mahsus. Eksiksizlik beye de bizi takipte kalmasını öneririm ver istem ederse kendisine bizim asmış olduğumuz pankartın tıpkısı örneğini yolların, CHP Genel Merkezi’hangi assınlar.”

“DAHA FAZLA ŞEY BİLİYORUZ AMMA KAMUOYUYLA PAYLAŞILMASI TEKNİK KENDISINE GEREKLİ OLMAYAN ŞEYLER”

Özdağ, “Mersin’da yaşanan yıldırı saldırısına ilgilendiren elinizde daha çok hikmet var mı” sorusuna; “Ne yapacaksınız daha detaylısını? Hadiseleri yaşadık, hep alay malay gördük. Var elbette daha fazla özdek biliyoruz amma kamuoyuyla paylaşılması ustalık adina lazım olmayan şeyler” yanıtını verdi.

Share: