Otomobilin çarptığı ‘Moka’ hayvanseverlerin desteğiyle sağlığına kavuştu

MANİSA’da, makine sürücüsünün çarparak kaçtığı sokak köpeğine, hayvanseverler eş imdi. İzmir’de tedaviye alınan ve felç geçirdiği belirlenen köpeğe ‘Moka’ ismi verildi. ‘Moka’, geçirdiği ameliyatın ardından gördüğü hikmet tedaviyle baştan yürümeye başladı.

Manisa’üstelik ilk teşrin ayında meydana gelen kazada, yolda çarçabuk ilerleyici sürücüsü daha belirlenemeyen makine, yolun karşısına geçmeye çalışan çıkmaz köpeğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle köpek, yola savrulurken, güdücü ise yoluna bitmeme etti. Köpeği çorlu halde yolda gören hayvansever, veterinere götürdü. Burada 3 yaşında ve çekici olduğu galiba kapik, tedaviye alındı. Hayvanseverlerin ‘Moka’ ismini verdiği sokak köpeğinin belinin kırıldığı ve omuriliğinin güçlük altında olması nedeniyle felç geçirdiği belirleme edildi. Ameliyata alınan ‘Moka’nın tedavisine lazer yöntemiyle bitmeme edildi. Kasları birlikte güçlendirilen ‘Moka’ sonuç 1 ay süresince su altı volta bandıyla fizik otama gördü. ‘Moka’ 2 kamer süren tedavinin peşi sıra sağlığına kavuşup, baştan yürümeye başladı.

‘Moka’yı ve tedavi sürecini anlatan baytar hekim Ulvi Burak Kaplan, “Sürücünün sokak köpeğine kasten çarptığını oranlamak istemiyoruz. Sonuç olarak ayrımsız kaymakamlık fakat bu kazanın sonrasında hayvanı bırakıp, uzaklaşmak durumu eksantrik benzeri boyuta taşıyor. Hakeza aynı durumda köpeğin ivedi adına veterinere yetiştirilmesi gerekir. Bu olayda olduğu gibi felç kalabilir, gecikilirse ölebilir. Bu nedenle bahis konusu efsanevi katiyetle bildirme yakın baytar kliniğine bırakılmalı. Kaymakamlık kabilinden evgin durumlarda lütfen hayvanın tedavisi için canları kliniğe yetiştirelim” diye niteleyerek konuştu.

Share: