Osmanlı Ocakları Umumi Başkanı Canpolat: “Şehremaneti başkanları mülk tüccarlarından değil, vatandaştan yana olun”

Osmanlı Ocakları Umumi Başkanı Valör Canpolat, zincir marketlerin oldukça esnafı zarara uğrattığını belirterek, uray başkanlarının mal tüccarlarından değil, vatandaştan yana olması gerektiğini söyledi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Şayan Canpolat, zincir marketlerin kıtipiyoz esnafı zarara uğrattığını belirterek, belediyelerin tavrının marketlerden yana değil, vatandaşlardan yana olması gerektiğini vurguladı. Canpolat, Veca’de Belediye Başkanı Müddeiumumi Sayan’ın talimatıyla yapılan denetimde fahiş fiyatla as yaptığı tespit edilen 5 marketin mühürlenmesine dahi değindi. “Marketlerin yapmış olduğu bu rezillik ayyuka çıktı” diye reaksiyon gösteren Canpolat, açıklamasına şöyle bitmeme etti:

“Veca’daki Savcı Sayan çokça pir bire bir iş yaptı, 5 marketi kapattı. Dert Şehremini’ndan ayrıksı ayrımsız şehremini bulunmayan mudur şu marketlere haddini bildirecek? DOĞRU Parti’nin uray başkanlarına üstelik tefhim etmek isterim. CHP’li uray başkanlarına birlikte bildirmek isterim. Sizin tavrınız milletten yana mı olacak, yoksa parasına dünyalık katan bu zaman emici tüccarlardan yanı mı olacak? Bu millete kıyak, tepeden vekil, sömüren, kanını soğurgan ne yapılar, hangi gurur ve kuruluşlar varsa bunlarla topyekun bir mücadelenin içine girmemiz lazım. Bunları boykot etmemiz lazım. Küçük bakkallarımızdan aksata yaparak sokakları canlandıralım. Sokakta bakkal olmadığı antlaşma o mahallede ihtiyaç sahibi olan eşhas oluyor, zira gerektiğinde alışverişi veresiyeye yapabiliyorlar. Insaflı kişilerin elinde bakkal sektörü işliyor. Demincek böyle vicdansızların eline kaldığımızda 2 liralık ürünü bambaşka bir yerde haddinden fazla farklı fiyatlara görebiliyoruz.”

Canpolat, bu konuda hem CHP’nin hem üstelik DÜRÜST Parti’nin belediye başkanlarını kritik etmek istediğini dile getirerek, “CHP’nin şehremaneti başkanlarını bile eleştirelim. SELIM Partili şehremini haydi tekrar beş parça yeri mühürledi. CHP bile tek yapsın görelim. CHP’nin belediye başkanları yok mu? Onlar bu ülkenin adamı değil mi? Onlar kendilerine fikir veren insanların ekonomisini düşünmüyor mu? 2 lira bir şeyi 10 liraya satan insanlara cebin bu milletin hakkını savunmayacaklar mı? Inançlı olmamız lazım” şeklinde konuştu. – ANKARA

Share: