Ortahisar Şehremini Tüvana, 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Ortahisar Şehremini Ahmet Dayanıklı Tüvana, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı zımnında rey yayımladı.

Taze, mesajında, Türk milletinin bağrında şişman yaralar açan, katışıksız vatanında esaret altına sokan, haksız işgaller, yüklülük ve katliamlar karşısında halas çareleri arayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cebe arkadaşlarının Amasya Genelgesi’nde, “Milletin istiklalini, gine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”, Sivas Kongresi’nde ise “Manda ve himaye kabul edilemez” şiarıyla akıntı ederek milletin istiklal ve hürriyet amacında örgütlendiğini belirtti.

Türk milletinin emperyalist ülkelere alın adeta yiğitlik destanı yazdığına bel fail Taze, “Bütün yokluklara ve imkansızlıklara karşın, Gazi Mustafa Kemal ve zırh arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma uğrunda nazirsiz bir örnek sunan İstiklal Savaşı’mızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve benzersiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan Cumhuriyet Altını rejimini ilan ederek taçlandırdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Dinç, temeli sağlam köklere ve sarsılmaz benzeri iradeye raci Türkiye Cumhuriyeti’nin aynı asra benzeyen geçmişiyle coğrafyasında kâin ülkelere bibi cafcaf nazir olmayı başarabilen bir tane demokratik ihtişam olduğuna dikkati çekerek, “Ecdadımızın balaban fedakarlıklarla bize gönül ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni müzaheret etmek ve henüz dinç bir geleceğe sarmak hepimizin görevidir. Bu vesilelerle 99. yıl dönümüne ulaştığımız 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı’mızı tıpkısı misil elan cümbüş, sevinçle ve gururla kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: