Organlarını bağışlayanlar dualarla anıldı

Organlarını bağışlayanlar dualarla anıldı

Organ bağışında bulunanlar üzere doğum okutuldu

BURSA – Örgen bağışında bulunarak, aktarım bekleyen hastalara imge olan vatandaşlar, 3-9 Kasım Örgen Bağışı Haftası çerçevesinde Bursa İl Keyif Müdürlüğü ve Bursa İl Müftülüğü düzenlediği mevlit programında dualarla anıldı.

Yeşil Camii’nde düzenlenen programa Bursa Büyükşehir Uray Komutan Vekili Süleyman Çelik, Bursa İl Esenlik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa İl Müftüsü Yavuz Hak Karabayır ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve nakil olmuş kişilerin yanı sıra vatandaşlar bile katıldı. Gün Ortası namazına müteakip gerçekleşen mevlit programında organ bağışında bulunan merhumlar dualarla anıldı.

Programla ilgili mütekellim Bursa İl Esenlik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Uzuv ve doku bağışlayan ebediyete irfan etmiş olan merhumlarımız amacıyla onların ruhuna ithafen tıpkısı veladet programı icra ettik. Bunu bile bugün ilimizin manevi mekanlarından biri olan Yeşil Camii’de birleştirme ettik. Vatandaşlarımız, örgen bağışında bulunanların yakınları, gene organ nakli olup hayata yeniden tutunanlar ve personelimizin katıldığı bire bir program oldu. Hepsinden Cenabıhak razı olsun. Aza Bağışı Haftası’nda hakeza aynı farkındalık bina etmek istedik. Emeği geçenlere ve İl Müftülüğümüze bu programda bize olan desteği için teşekkür ederiz” dedi.

Mevlid programının sonunda Keyif Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.

Share: