Ordubozan tedavisinde mergup yerli teknoloji, yüzde 96’ya büyüklüğünde muvaffakiyet sağlıyor

Acun Fleboloji Kongresi (UIP), 12-16 Eylül tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kurultay ve Sergi Sarayı’nda başladı. Venöz hastalıklar ve tedavisinde beğenilen teknolojilerin tanıtıldığı ve konuşulduğu kongrede arabozan tedavisinde mergup evcil teknoloji ‘Turkish Glue’ yöntemi özen çeken konulardan biri oldu. Kongreye katılan Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Ruhlu, bu yöntemle oyunbozan tedavisinde yüzde 96 oranında sükse elde edildiğini söyledi.

Venöz emraz ve tedavisinde mergup teknolojilerin tanıtıldığı ve konuşulduğu Dünya Fleboloji Kongresi’nde oyunbozan tedavisinde geçer not yerel uygulayım bilimi “Turkish Glue”, kongrenin özen çeken konularından biri oldu. Bu yöntemle tedavinin süresinin okkalı anlamda kısaldığı ve tedavi oranının yüzde 96’ya büyüklüğünde ulaştığı öğrenildi.

50’nin üzerinde ülkeden 246 oturum başkanı, hatip ve çokça sayıda katılımcının geldiği kongrede venöz hastalıklarla ilgili sonuç teknolojiler ve yapılan icraat konuşuldu. Kongrenin bir zamanda diamond sponsoru olan INVAMED Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Aktif, geliştirilen evcil teknolojiler sayesinde varisin bundan sonra bodur sürede yapılabilecek aynı tedavi haline geldiğini ve “Turkish Glue” yöntemiyle yüzde 96 oranında yavaş tıpkı orana ulaşıldığını söyledi.

“VARİS GÜN ORTASI ARASINDA YAPILABİLECEK BİR TEDAVİ HALİNE GELDİ”

Domestik teknolojilerle gerçekleştirilen VenaBlock (Turkish Glue) yardımıyla varisin öğle vakti arasında da yapılabilecek benzeri otama haline geldiğini tabir fail Keyif Federasyonu Başkanı Raşit Hayatiyetli, “Bugün, 19’uncu Uluslararası Fleboloji Kongresi’ndeyiz. Kongremizde daha çok venöz emraz anlatılmakta. Kurultay başkanımız Türk önsezi soy cerrahisi derneği başkanı Prof Dr.Kürşat Bozkurt önderliğinde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu an 50’nin üzerinde ülkeden doktorlarla lazım çalışmaları yapıyoruz. Burada artık ülkemizde üretilen evcil ürünleri anlatıyoruz. Burada varis tedavisini tartışıyoruz. Oyunbozan, daha ilkin çok kanlı tıpkısı ameliyattı. Tıpkısı arabozan hastasının açık cerrahide işler olduktan sonra 3 dönem boyunca hastanede kalması gerekiyordu. Amma günümüz şartlarında, Türkiye’de üretilen teknolojiler sebebiyle, “Turkish Glue” yöntemiyle arabozan daha çok öğle vakti ortada yapılabilecek benzeri tedavi haline geldi. Kardiyovasküler camiada bu ameliyatlarımız çıktı peyda ameliyatlar şeklinde değil çokça ayrıntılı kateterler yardımıyla yapılıyor. Bunların teknolojilerini, ilmî kavramlar üzerinden tartışmalarını yapıyoruz” dedi.

“YÜZDE 96’LIK BİR TEDAVİ ETME ORANI”

Eski otama yöntemlerine göre çokça daha ayrıntılı mütemadi tıpkı otama yöntemi geliştirdiklerini belirten Aktif, “Biz Türkler imdi “Turkish Glue” yöntemiyle varisi yüzdelik 96 oranında, şu anki 5 almanak sonuçları, otama edebiliyoruz ve 5’inci yılın böylece da yüzde 96’lık cesamet devam ediyor. Varisin ülkemizde bulunan malumat insanlarıyla geliştirilen bu teknolojiyle çokça güç anlamda, ki yüzde 96 birlikte dünyada çok efdal argüman düzeyine kazanmış bir tedavi yöntemi haline geliyor. Varisi bu şekilde detaylı gün sonuçlarıyla tedavi etmiş oluyoruz” diyerek kaydetti.

Venöz hastalıklarla ilişik akıbet teknolojiler ve yapılan çalışmalar konuşulduğu Dünya Fleboloji Kongresi 16 Ilkgüz tarihine kadar devam edecek.

Share: