Olgun- Sen’den Eriştirme Bakanlığı’na: Bağımsız Milletvekili Hız Uğrunda Hesap Vereceksiniz

KESK’e tutkun Bilim- Sen, Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtı uğrunda yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin “sürgün” edilmesine akıbet verilmesi çağrısı yaptı. Marifet-Sen Genel Başkanı Mutlu Balcan, “Kendini yasalardan üstün gören, sendikal ayrımcılık yapan, âdem gayretkeş, rate atamalara imza atıp ve alım kaynaklarını kendileri, yandaşları ve aileleri üzere fütursuzca kullananlardan gün gelince mutlak hız uğrunda adisyon soracağız” dedi.

KESK’e sadık Haber- Sen üyelerinin, TRT Genel Müdürlüğü önünde fayrap etmek istediği açıklamaya cevaz verilmedi. Marifet-Sen üyeleri bunun konusunda Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde izah yapmak istedi. Ancak burada bile eyleme polis engelleme etti.

Bili-Sen üyeleri ile polisin arasında yaşanan bodur devamlı tartışmanın ardından matbuat açıklaması yapılmasına müsaade verildi.

“Baskılar, soruşturmalar, sürgünler bizi yıldıramaz” pankartı taşınarak yapılan açıklamada, sendika üyelerinin çalıştıkları işyerlerinden apayrı şehirdeki birimlere görevlendirilmesine aksülamel gösterildi. “Cımbar” yerine nitelendirilen bu görevlendirmelere karşı “Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz” sloganı atıldı.

Veri-Sen Genel Başkanı Mutlu Balcan, fariza yeri değiştirilen üyelerini şöyle açıkladı:

“Sendikal hayatiyet tay tay arabası önceki ahit Genel Başkanımız ve bire bir zamanda Mersin memleket temsilciliği fail Musa Özdemir’i Kayseri’ye, Model Denetim Kurulu Üyemiz Seyran Şık Karabulut’u Iğdır’a, Diyarbakır Yazıhane Yönetiminden Cengiz Oluç ve Batman İl Temsilcimiz Erdal Tilen’i Kozluk ilçesine, İstanbul Bölüm Denetleme Kurulu Üyemiz Mesut Düzova’yı Şanlıurfa’ya, İstanbul’da işyeri temsilcimiz Fatih Akgöl’ü Hakkari Çukurca’ya, Ankara de İşyeri temsilcimiz Baki Çınar’ı Gaziantep’e yasaya boş uymaz olmasına karşın aksiyon yerlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzağa ve teşkilatlanma alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar.

Batman PTT Tevzi ve Toplama Müdürlüğünde çalışan kelle distribütör; emekçi arkadaşlarımıza etki uygulamakta, cinsiyetçi küfürler ederek dağıtıcıların üzerine yürümekte, kavgayla, taşlama ile tevzi yaptırmaya çalışmakta, İHS’li arkadaşlara müteveccih iş güvencelerinin olmadığını, istese keyfi yerine rastgele zaman cihetlerini değiştirebileceğini söyleyerek mobbing uygulamaktadır. Bu baskıları akseptans etmeyen arkadaşlarımız Başmüdürlüklerine şikayet dilekçesi yazarak laf ile ilgilendiren soruşturma açılması talebinde bulunmuşlardır.”

“ÜYELERİMİZE MOBBİNG UYGULANIYOR”

“Düzenleme bulunduğumuz işyerlerindeki yöneticiler açıkça sendikal alt bölüm yapmakta üyelerimize mobbing uygulamaktadır” diyen Balcan, Ulaştırma ve Enformasyon Bakanlığı önünde bile gösteri yapacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PTT emekçilerinin herif onuruna yakışan koşullarda yaşaması ve çalışabilmesi üzere savaşım ettik, ediyoruz, edeceğiz. Üyelerimize yapılan hukuksuz sürgünler serencam bulana büyüklüğünde mücadelemize bitmeme edeceğiz. Sürgünler düşüncesiz alınmadığı takdirde ülkenin ciharıyek yanından yürüyüş kolları ile matbuat açıklamaları yapılarak PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığının uğrunda kitlesel matbuat açıklaması yapacağız. PTT yönetiminin suç teşkil fail bu tutumunu kamuoyunun takdirini sunuyoruz. Kendini yasalardan yüksek gören, sendikal ayrımcılık özne, eş çalışkan, liyakatsiz atamalara imza atıp ve alım kaynaklarını kendileri, yandaşları ve aileleri amacıyla aldırmayarak kullananlardan aktarılma gelince bağımsız milletvekili mahkeme kararı önünde hesap soracağız.”

Share: