OHAL dahilindeki zelzele bölgelerinde idari izinliler belli oldu

Kahramanmaraş Valiliği aracılığıyla deprem sebebiyle Olağanüstü Nakız (OHAL) ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında müteharrik personelin yönetimsel izin kriterleri belirlendi.

Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte yönetsel mezun sayılacak amme çalışanlarını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, hamileler, engelliler, 10 gözyaşı şeş aşağılık çocuğu olan eş memurlar, bakmakla yükümlü mânialı çocuğu kâin personelin ikinci bire bir talimata kadar yönetimsel yetkilendirilmiş sayılacağı belirtildi.

Dönüşümlü ve streç iş usullerine tabi tutulacaklar

Valilikten yapılan mukayyet açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler cihetiyle OHAL zar edilen illerdeki kamu çekicilik ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkur tarihten bahsetmek üzere yönetsel yetkilendirilmiş sayılacakları veya açıktan mücahede, dönüşümlü emek gibi esnek iş usullerine tabi tutulacakları hatırlatıldı. Kahramanmaraş Valiliğinin resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, “Kolluk kuvvetleri, esenlik hizmetleri, AFAD, belediyeler ve 112 Acil Davet Merkezi hizmetlerini yürüten personel ile kanuncu izinler hariç hamileler, 10 yaş şeş hoşur çocuğu olan kadın memurin, engelliler, bakmakla işyar olduğu engelli çocuğu bulunan kamu personeli ikinci tıpkısı talimata kadar yönetimsel izinli sayılacaklardır. Alarga ve elastiki düzentileme usulleri ise amme alım ve kuruluşlarının fiziki iyileştirilmeleri sağlanana büyüklüğünde yeteri büyüklüğünde personelle hizmeti aksamayacak şekilde ilçelerde kaymakamlarca, yer merkezinde gurur amirlerince belirlenen usullere bakarak yürütülecektir” denildi. – KAHRAMANMARAŞ

Share: