Öğretmenlik hayalinden vazgeçmeyen ev kadını, 51 yaşında el sanatları eğitmeni oldu

Konya’birlikte, yıllardır kurduğu öğretmenlik hayalini iki yıl önce gerçekleştiren 53 yaşındaki Fatma Betül Turgut, çalıştığı okula gitmek için herhangi bir dolaşma 120 kilometre misil yapıyor.

Turgut, ortaöğretim eğitimini tamamladıktan sonraları kazandığı eğitim fakültesine çeşitli nedenlerle anahtar yaptıramadı.

Bire Bir müddet bilahare evlenen, ikisi üniversite mezunu biri lisede okuyan 3 yavru sahibi Turgut, çocuklarının desteğiyle muallimlik hayalini akdetmek için Konya Tekemmül Enstitüsü’hangi araç yaptırdı.

Turgut, El ve Makine Nakışları Bölümü’nde aldığı 2 yıllık dokunaklı eğitimlerde teferruatlı iş müstelzim işleme tekniklerini öğrendi.

Ödev ve itmam projesi olarak yaptığı işlemeleri estetik Turgut, diplomasını almaya adalet kazanarak, enstitüden başarıyla mezun oldu.

Aldığı eğiticilik belgesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi Iz Edindirme Kursları’na (KOMEK) başvuran Turgut, Konya’ya kısaca 60 kilometre mesafedeki Akören ilçesinde umum sanatları eğitmenliği yapmaya başladı.

“Bir şeyi başarmayı kafaya koyunca bütün engelleri aşıyorsunuz”

Turgut, AA muhabirine, azimle tamamladığı eğitiminin ardından çalışma hayatına başladığını söyledi.

Talebelik döneminde geceleyin dörtlere kadar mercekle alavere dalavere yaptığını vurgulayan Turgut, “Gözlük yetmiyordu, mercekle işliyordum. Talebelik döneminde tıpkısı zamanda ocak hanımıydım, anneydim, belli sorumluluklarım vardı ama aynı şekilde azmedince oluyor. Tıpkısı şeyi başarmayı kafaya koyunca bütün engelleri aşıyorsunuz.” diyerek konuştu.

Turgut, hayalini geç gerçekleştirdiğini tek düşünmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Geç tıpkısı yaşta çalışmaya başlamış olsam dahi hayatımdan çok memnunum. Burada kocaman olan insanlara ayrımsız şeyler aktarma etmek, hikmet ısınmak. Öğretmenliğin verdiği zevki tek şeyle karşılaştıramam. ‘Ben bu işi başarırım.’ dedim. Kızım birlikte arkamda durdu ve başardım. Demincek onlar benimle, ben çocuklarımla gelgel duyuyorum. Konya’dan günlük 60 kilometre geliş, 60 kilometre gidiş 120 kilometre misil yapıyorum. Sevmese, bu işe araklama olmasa sabah 5’te, haftanın ilkokul haset, bir da hele bu yaşta ki kalkar? Çevremdekiler “Ya sen hangi yapıyorsun, bu yaşta ne işin var?” diyerek şevkimi kırmaya çalıştı. Ancak kimseyi dinlemedim ve başarımla onları yanılttım.”

Birinin hayatına dokunmanın tanım edilemez tıpkı duygu olduğunu anlatan Turgut, 46 yaşındaki hususi öğrencisinin sınıfının arz kızıl öğrencisi olduğunu, bandaj ve dostlukla değme güzeşte dönüş gelişme gösterdiğini kaydetti.

Share: