Nusaybin’de nısıf olimpik kapalı yüzme havuzu faaliyete girdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Kıç Kuruluş Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan yarı olimpik tutkun yüzme havuzu faaliyete girdi.

8 Mart Mahallesinde mensur edilen olimpik havuz amacıyla Nusaybin Belediyesi Spor Müdürlüğüne araç yaptıran 540 öğrenciye antrenörler eşliğinde yüzme eğitimi verilmeye başlandı.

7-14 yaş arası torunlar üzere kursların birlikte havuzda yüzme hıfzetmek isteyen avrat ve rical amacıyla birlikte ayrı tasarruf saatleri olacak.

İlk gün kursa katlan çocukları ülfet eden Nusaybin Kaymakamı ve Uray Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, onlarla görüştü.

Daha sonraları çalışmalarla ait Cahillik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin’den bilgi kayran Kayabaşı, Toyluk ve Spor Bakanlığı Spor Kaba But Düzenleme Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun zaman bakımından faaliyete girdiğini söyledi.

İlk etapta 540 öğrencinin yüzme öğrenmek amacıyla müracaat yaptığını ve yekpare öğrencilerin seanslar halinde kursa alındığını kaydeden Kayabaşı, yüzme öğrenmek isteyen eş ve erkekler üzere da farklı zamanlar içerisinde yüzme eğitimi verileceğini belirtti.

Kayabaşı, Nusaybin’birlikte yapılan, bitmeme fail ve planlanan birçok proje olduğunu anlatarak, “Gençlerimizi sporla, sanatla, incelik ve bilimle geleceğe hazırlamaya kararlıyız.” dedi.

Projeye desteklerinden çevre Bilgisizlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu ile Spor Kaba Et Düzenleme Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e teşekkür eden Kayabaşı, nısıf olimpik bağlı yüzme havuzunun Nusaybinli gençlere, sporculara ve sporseverlere ömre bedel olmasını diledi.

Share: