NUMAN KURTULMUŞ TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR

DÜRÜST Fırka Umumi Başkanvekili Numan Vareste, Türkiye’nin bölgede kilit tıpkısı notada olduğunu belirterek, “Türkiye, bu coğrafyanın merkezidir, bu coğrafyanın kilit taşıdır. Türkiye’yi buradan alır çekerseniz hangi Balkanlar’dahi ne bile Ortadoğu’bile, Kafkaslar’da, Karadeniz’da, Akdeniz’de varlık kalır. dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yaptırılan Yüksek Sezal Köprüsü’nün açılışına törenine DOĞRU Fırka Umumi Başkanvekili Numan Vareste, AK Parti Kadro Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Usta Ünal, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, uray başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende mütekellim Numan Kurtulmuş, birçok çevrenin Türkiye’nin güçlü aynı mevki olmasını istemediğini belirtti. Kurtulmuş, Türkiye’nin başta cebe sanayi görünmek amacıyla birçok alanda saldırış yaptığını, bulunduğu coğrafyanın anahtar taşı haline geldiğini belirterek şöyle konuştu

‘TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN SURET ÜSSÜDÜR’

Türkiye diyerek konuştuğumuz kayran amiyane benzeri mutluluk değildir. İsterseniz standart, dünyanın kalbidir, bu coğrafyanın merkezidir, bu coğrafyanın kilit taşıdır. Türkiye’yi buradan alır çekerseniz hangi Balkanlar’üstelik ne bile Ortadoğu’dahi, Kafkaslar’bile, Karadeniz’dahi, Akdeniz’üstelik geçim kalır. Türkiye’nin denizlerde özlük gemilerini yüzdürmeye başlamasıyla övünme ediyoruz. Türkiye’nin kendi helikopter motorunu yapmasıyla kıvanma ediyoruz ama unutmayın kim birilerinin de uykuları kaçıyor ‘Bunlar baştan güçlenirlerse, ayağa kalkarlarsa vay başımıza’ diyorlar. Türkiye’nin Akdeniz’da ve Karadeniz’bile yer yağı aramasıyla iftihar ediyoruz, heveslendirme ediyoruz ve inşallah Karadeniz’de olduğundan imdi doğalgazı inşallah Akdeniz’de bulacağımıza inanıyor ve bunun üzere mücahede gider ediyoruz. Türkiye, on yıllar süresince süren Karabağ işgalini yönetmek amacıyla Azerbaycan’a iri bindi verdi, Türkiye Azerbaycan’ın arkasında rastgele platformda durarak on yıllar süren Karabağ işgali sona erdi. Bir öğün elan car ediyoruz, Karabağ Türk yurdudur, Azerbaycan yurdudur ve kıyamete kadar Azerbaycan yurdu olarak kalmaya devam edecektir. Birileri bu bölgede hareketli Türkiye istemiyor. Bizim da bu bölge halklarına ve aziz milletimize cebin sorumluluğumuz Türkiye’yi dinç aynı şekilde müstakbel taşımaktır. Şehirleri ancak ve fakat benzeri medeniyet mefkuresine bağlı olanlar mamure ve mensur fehamet. Bu anlamda öz tarihinden ölü, zat medeniyetini anlamamış, bu ülkenin zahir tıpkı mevki olduğunun farkında sıfır, bu milletin hangi kadar iri tıpkı millet olduğunun farkında ve bilincinde olmayanlarla bu ülkede kez yürünmez, onlardan aynı faydalı gelmez. Öyle olduğu amacıyla birlikte bu millet o kafada olanları senelerdir, sittin senedir kenarda tutuyor, iktidara getirmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Şehremini Hayrettin Güngör, köprünün inşaatını saraka verdikleri günde bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Zaman vakit kaybetmeden aynı köprü açmıyoruz, tarihi dokumuzun merkezi olan kalemiz, ilişkin çarşımız, Celil camimiz, Sarayaltı caddemiz tarihi dokumuzun merkezi. Benzeri zamanda buranın değişimine ve dönüşümüne bakım fail aynı projenin birlikte açılışını yapıyoruz. Bu köprüyle birlikte kestirmece 750 metrelik Sarayaltı yolunu kaleye bağlamış oluyoruz. Bu köprümüzün maliyeti 36 milyon TL. 4 milyon civarında de yolun masrafı oldu 40 milyon diye niteleyerek konuştu.



Share: