Nemli adamı dolandıran kuşkulu pişkinlikte çizgi tanımadı: Yakışıklı çıkart ha

Dolandırıcılık olayı, 10 çağ geçmiş Hamidiye Mahallesi Fevzi Ağırbaşlı Caddesi üzerinde yaşandı.

BÖYLE KANDIRDILAR

Dolandırıcılar telefonla aradıkları 61 yaşındaki V.B.’yi terörle savaş savcısı ve polisi olduklarını söyleyerek inandırma etti. Bunun konusunda yaşlı insan tüm söylenenlere inanarak evindeki değerli ve paraları getirerek kendilerine vereceğini söyledi.

“ALTIN VE PARALARI YARARSIZ KOVASININ YANINA BIRAKTI”

V.B. ile telefon irtibatını tek kesmeyen dolandırıcılar, nemli adama banko bu durumdan kimseye bahsetmemesini istedi. Buğulu adamın ağız ağıza inandığına yetinme getiren dolandırıcılar dakikasında harekete geçti. V.B.’den evdeki 4 skor 64 gram ağırlığındaki zer bilezik ile 400 euro parayı aynı poşet içerisine koyarak gösterdikleri çöp kavasının yanına bırakmasını istedi. Bunun konusunda yaşlı kayırıcı 100 bin teklik üzerindeki zer ve parayı dolandırıcıların tanım ettikleri gübür kovasının yanına bırakarak oradan ayrıldı. Kızıl ve paraları alan dolandırıcılar yalnız geldikleri 34 plakalı otomobile binerek çabukça Karaman’ı ayrılma etti. Dolandırıcıların nemli adamı telefonla yönlendirmeleri ise cadde üzerinde bulunan işyerlerinin asayiş kameralarına yansıdı.

“YAŞLI KAYIRICI POLİSE GİTTİ”

Tıpkı müddet bilahare dolandırıldığını anlayan V.B, Karaman Emniyet Müdürlüğüne her an şikayetçi oldu. Cumhuriyet Altını Başsavcılığın talimatı ile Düzenlilik Büro Müdürlüğüne merbut ekipler say başlattı. Olayın yaşandığı cadde üzerindeki düzenlilik kamerası kayıtlarını toplayan ekipler, şüphelilerin bindiği aracın plakası ile eşkallerini belirleme etti. Plaka Aşinalık Sisteminden aracın Karaman’dan ayrılarak Aydınlık iline gittiğini öğrenen ekipler, takibe başladı. Aracın Konya’nın Ereğli ilçesine geldiğini belirleyen ekipler Ereğli polisiyle ortak düzenlediği operasyonla şüpheliler İ.A ile M.A.Ş.’yi yakalayarak Karaman’a getirdi.

“YAKIŞIKLI ÇIKART HA”

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının peşi sıra İ.A ile M.A.Ş., adliyeye sevk edildi. M.A.Ş, adliyeye getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen gazeteciye ‘Yakışıklı çıkart ha’ diye seslendi. Gelişigüzel iki dalavereli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin, ayrıksı suçlardan sabıkaları olan dolandırıcıların nemli adamdan aldıkları zer ve paralara ulaşamadığı öğrenildi.



Share: