Nazır Varank’ın onayladığı projeyle istihdama yardım verilecek

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR), “Sayısal Tabanlı Mesleki Eğitim Bilimi Projesi” ile 648 kursiyerin istihdama kazandırılması hedefleniyor.

Şirket Yönetim Kurulu vasıtasıyla yapılan açıklamada, Türk sanayisinin önce ve öncü kuruluşu KARDEMİ’in, 85 yıldır sürdürdüğü çelik üretim serüvenine, çağ geçtikçe yıpranmamış mihenk taşları eklemeye devam ettiği belirtildi. Şirketin ve KARDEMİR Vakfı’nın kolektif yürüttüğü ve projelendirdiği, “Dijital Tabanlı Mesleki Eğitim Bilimi Projesi”nin Bartın’dahi planlı temsili antant imza töreni ile alay malay onaylandığı dökme açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank’ın bile meydan aldığı törende, Genel Müdürümüz Necdet Utkanlar birlikte şirketimizi temsilen imza törenine katıldı. Sosyal Gelişmeyi Sübvansiyon Programı’nda (SOGEP) yer kayran projemiz, 648 kursiyerin mesleki uzluk alanında iş sağlaması ve istihdama kazandırılmasını hedeflemektedir. 15 ile 34 yaş arası çalışmayan istihdama hazır nüfusu kapsayan ‘Sayısal Tabanlı Mesleksel Eğitim Bilimi Proje’mizde kursiyerler, üretimlik sahamızda meydan düzlük Yetişek ve Hars Merkezi’mizde hazırlanan dijital yatırımı tamam dersliklerde terbiye alacaklardır. Proje dahilinde, 144 saat kaynakçılık, 136 saat haddecilik, 160 saat vinç operatörlüğü, 24 saat aksiyon sağlığı ve güvenliği ve 40 saat robotik kodlama eğitimi verilmesi planlanmıştır” denildi.

KARDEMİR Teknoloji, Terbiye ve Kültür Vakfı ile Karabük Üniversitesi eliyle eş yürütülecek projenin beraberinde bir nice sivil sosyete kuruluşu ile bile gelişim birliğini kapsadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Projemizin hazırlanmasında emeği olan tüm çalışanlarımıza ve proje paydaşlarımıza, projemizi onaylayarak desteklerini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Sanayi Bakanı Mustafa Varank’a ve BAKKA yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Şirketimiz KARDEMİR A.Ş üretim alanında göstermiş olduğu yeniliklere ve başarılara bu garip projeleri bile ekleyerek, Türk sanayisinin lokomotif şirketi olmaya bitmeme edecektir.” – KARABÜK

Share: