Nazır Süleyman Soylu: “PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ’nün sahibi Amerika’dır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümraniye’de İMES esnafıyla buluştu. Karşı Karşıya 100 Periyot programında mütekellim Soylu, “DAEŞ, Amerika’nın bizim başımıza saldığı bir derttir. PKK PYD DAEŞ ve FETÖ’nün sahibi Amerika’dır” dedi.

Yüz Yüze 100 Aktarılma programı çerçevesinde Ümraniye’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İMES esnafıyla kahvaltıda buluştu. Ümraniye’ye gelen Nazır Soylu’ya Belediye Reisi İsmet Saika eşlik etti. Program öncesi esnaf ile selamlaşıp sohbet fail Bakan Süleyman Soylu, gündeme ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Biz altyapısını hazırlamış benzeri ülkeyiz. Geçmişteki Türkiye kabilinden değil. Bugün bizi ekonomik panel saldırılarla itmeye çalıştılar. Hakkımızda Avrupa’bile 200’ün üzerinde yazı çıkardılar. Yatırımcıların Türkiye’ye gelmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Bizden ilk gelenlerden elan çok çalışmalıyız” dedi.

“PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ’nün sahibi Amerika’dır”

ABD ve terör ilişkisine değinen Vekil Soylu, “Bu coğrafyada tek zaman oyunu tığ bozmadık. Bu coğrafyanın insanları bile oyunu bozmadılar. Burada oyunu bozanlar kendini varlıklı faal ve dünyada mir görenler. Amerika akıbet 3 yıldır PKK’evet resmi kendisine 2 bilyon dolar müzaheret yaptı. Bizim kazandığımız paradan vergiden bire bir yıldırı örgütüne müzaheret gitse bile dünya bize ne yapar. Hepinizin mallarının dünyaya gitmesini yasaklar. Türkiye’nin dünyadan Güven almasını yasaklar. 2002’de Afganistan’a girdiler. 17 bin hektar afyon üretiliyordu. Çıktıklarında o alan 300 bin hektera döndü. Bundan yıllar önce Türkiye’bile yakalanan uyuşturucunun yüzdelik 70’i batıda yakalandı. Deminden ise yüzde 70’i Van, Hakkari ve Ağrı’de yakalanıyor. Rota fark etmek zorunda kaldılar. Bunlar batının bütün dünyaya vermiş olduğu tıpkısı musibettir. Bunlardan uzak durabilmek iki şeyle tamam. Birincisi haddinden fazla çalışmak ve ayakta ara vermek. İkincisi kontak ve el birliği içerisinde ayakta durmak. DAEŞ, Amerika’nın bizim başımıza saldığı tıpkı derttir. Suriye’üstelik Rakka diye niteleyerek aynı düz vardı. Bizim müdahalemizle DAEŞ Rakka’dan çıkacaktı. Amerika, PKK ve PYD’ye Rakka emri verdi. Bir Tane kurşun atılmadan DAEŞ bölgeden çekildi. PKK PYD DAEŞ ve FETÖ’nün sahibi Amerika’dır. Biz Amerika’dahi çarpış yapmaya müteharrik birey ya üstelik grubu Türkiye’dahi dulda edersek tıpkısı ilintimiz olduğu söylenebilir. Siz üstelik FETÖ’yü Amerika’da beslerseniz, oradaki imkanları ülkenizin hazinesi ile beslerseniz, onlara okullar açarsanız Tığ dahi karşılığında Bu kıymetlendirme yapma hakkına sahip ergin oluruz” diye niteleyerek konuştu.

“Zaman bizi kazançlı siyasal saldırılarla itmeye çalıştılar”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, “Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Gıda krizi ile müteallik Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gelmeleri, ona meni bükmeleri tabir etmem gerekiyor kim sevdiklerinden çevre değildir. Şayet biz ayakta durmamış olsaydık, şayet ayrımsız savrulmuş olsaydık, Cumhurbaşkanımız Rusya ile Ukrayna ortada akilane tıpkı Türkiye konumu koymamış olsaydı onlar bizi 1990’larda yaşadığımız durumlara sokacaklardı. Tığ altyapısını hazırlamış benzeri ülkeyiz. Geçmişteki Türkiye gibi değil. Bugün bizi kazançlı açık oturum saldırılarla itmeye çalıştılar. Hakkımızda Avrupa’dahi 200’ün üstünde yazı çıkardılar. Yatırımcıların Türkiye’ye gelmemesi amacıyla ellerinden geleni yaptılar. Bizden evvel gelenlerden elan aşkın çalışmalıyız. Bizden öncekilerden henüz aşkın temas içerisinde olmalıyız. Bu topraklar Baki kalacak bunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Bu ülkenin yönetiminde kaldığı sürece önümüzdeki bu imkanları kullanmalıyız. Ona tıpkı şey olursa Cenabıhak korusun. Benzeri vatandaşımızın işini birlikte halletsek bize yeter. Arada Bir günde 100 değişmeyen alıyorum. Şayet Tayyip Erdoğan olmasa biz bu kararların yüzdelik birini almakta zorlanırız” dedi.

“Derdimiz yeniden insanları ayağa kaldırabilmek”

Sözlerine devam fail İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kuzey Marmara Otoyolu olmasaydı, İstanbul Hava Meydanı olmasaydı, Marmaray ve Avrasya Tüneli olmasaydı, Osmangazi köprüsü olmasa üretimimiz ve üretiminiz bittabi peki. Bu aynı altyapıdır. Bu Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a olan yolun altyapısıdır. Karadeniz kıran yolunun madun yapısıdır. Altyapımız gelişti. Tarihimizin en balaban orman yangını ile yüz yüze kalabiliyoruz. Bir Nice ilimizde selle yüz yüze kaldık. Bayrama tıpkı hafta vardı Biz selden gelişigüzel karışık olmadan girdik. mütemadi çalışıldı gayet gösterildi. Biz insanlara sizi ayağa kaldıracağız dedik. Tespitler yaptık. Zararların herhangi bir 100 lirasından 70 lirasını verdik. Derdimiz tekrar insanları ayağa kaldırabilmek. Kastamonu’bile güzeşte sene bu zaman diliminde oldu baskın. 1 yıldır altyapısını hazırladık. Önümüzdeki hafta de inşallah uran sitesindeki arkadaşlara dükkanlarını tasdik edeceğiz” diye niteleyerek konuştu. – İSTANBUL



Share: