Nazır su sıkıntısı tür demişti, dev projenin yüzde 50’si tamamlandı

– Nazır su sıkıntısı gibi demişti, dev projenin yüzde 50’si tamamlandı

Sivas’ın içmece suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması amacıyla başlanan projenin yüzde 50’si tamamlandı

SİVAS – Sivas’ın içmece suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde 50’si tamamlandı.

Susuzluk ve elverişsiz yağışlar nedeniyle barajlarda kim su düzeyi gözle görülür derecede düştü. Bu durumdan Sivas’ın su ihtiyacının aynı kısmını karşılayan 4 Eylül Barajı de nasibini aldı. Barajda su düzeyi neredeyse bitme noktasına geldi. Kolları sıvayan Sivas Belediyesi Sivaslıların akarsu sıkıntısı çekmemesi üzere kentin içmece suyu ihtiyacının bire bir kısmını karşılayan 4 Ilkgüz Barajı’na, kısaca 50 kilometre uzaklıktaki Hafik Taşıt Özen Barajı’ndan su takviyesi yapılması amacıyla aynı proje başlatmıştı. Bu çerçevede başlatılan isale hattı çalışmaları koyu ayrımsız şekilde devam ediyor. Dev projenin geçmiş etabının yüzdelik 50’sinin tamamlandığı bildirildi. Ekincilik ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise katıldığı tıpkı televizyon programında Sivas’ın Son Teşrin ayında akarsu sıkıntısı çekebileceğini ama Sivaslıları panikletecek ayrımsız durumun olmadığını açıklamıştı.

Share: