NASA bugüne büyüklüğünde bilinen sunma şişman akrep yıldızı keşfetti!

Amerikan Millî Havacılık ve Feza Dairesi (NASA), Ruz Sistemi içerisinde “şimdiye kadar görülen bildirme iri kuyruklu yıldızı” keşfettiğini açıkladı

NASA’dan yapılan açıklamada, geçmiş adına 2010’da ayırt edilen, Hubble Feza Teleskobu sebebiyle varlığı teyit edilen akrep yıldızın genişliğinin 137 kilometre, ağırlığının ise kısaca 500 trilyon ton olduğu belirtildi.

Normalden 50 itmam henüz balaban olan kuyruklu yıldıza, onu keşfeden gök bilimciler Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein‘a atıfla, Bernardinelli-Bernstein adı verildi.

Akrep yıldızın saatte 35 bin kilometre dakikasında hareket ettiği fakat Dünya üzere tıpkı coşkunluk oluşturmadığı açıklandı.

Bilgelik insanları, akrep yıldızın 1 milyon yıldan mufassal süredir Tarih’e makul çekildiğini düşünüyor.

Ancak kirli kartopu o antlaşma dahi Dünya’dan 1,6 milyar kilometre uzaklıkta bulunacak.

Bernardinelli-Bernstein, 3 milyon yıllık eliptik tıpkı mahrek çiziyor ve bu onu Çağ’ten kestirmece kusurlu ışıkyılı uzağa götürüyor.

kuyruklu yıldız deminden Gün’ten tahminî 3 bilyon kilometre uzaklıkta ve Çağ Sistemi’nin düzlemine neredeyse sert düşüyor.

kuyruklu yıldız nedir?

Ruz Sistemi’nin oluşumundan beri varlığını sürdüren buz dağlarına kirli kartopu deniyor.

Dev buz parçaları Devir’e yaklaştıklarında üzerlerindeki buzların bire bir kısmı eriyor, arkalarında kuyruk kendisine adlandırdığımız izler bırakıyor.

Bire Bir akrep yıldızın kuyruğu Dünya’nın 15 kaskatı kadar detaylı olabilir.

Kuyruklu yıldızlar antika çağlardan beri tanıdık gök cisimleri arasında meydan alıyor.

Çağ Sistemi’nde 6 binden fazla kirli kartopu vasıta altına alınmış durumda.

Kuyruklu yıldızların yüzeylerinin altında cansız halde kâin maddeler alelumum karbondioksit, karbon monoksit, bataklık gazı ve nişadır ruhu. (BBC Türkçe)

Share: