Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 85. yıldönümü temsili gelecek ile kutlandı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün kentte gelişinin 85. yıldönümü nedeniyle temsili gelecek töreni düzenledi.

Tören, temsili trenin gara gelişi ile başladı. Elan sonra gaziler bayrağı Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik’e takdim etti. Diyarbakırlıların gaziyi bağırlarına bastıklarını belirten Ilçebay Pendik, “Bu adamakıllı töreni büyük benzeri sevinçle kutlamak isterdik. Lakin iş haset Taksim İstiklal Caddesi’nde alçak yarıcı yıldırı örgütünün düzenlemiş olduğu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizin, yaralanan kardeşlerimizin acısını tesahup etmek amacıyla maalesef o çalkantı yoğun bölümleri çıkartmak zorunda kaldık. Ülkemizin bire bir tarafında yas ve keskin varken Diyarbakır’da tesit etmek olmazdı. Diyarbakırlılar bu acıyı İstanbullular kadar Türkiye’nin dört bir tarafındaki kardeşlerimiz büyüklüğünde paylaşıyor. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşlerimize evgin şifalar diliyoruz. Diyarbakır birlik, el birliği ve muadele kentidir. Diyarbakır Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün dahi çokça sevdiği ve seçme devir desteğini arkasında hissettiği benzeri kenttir. Vefatından kül bire bir sene önceki 15 Teşrinisani 1937’dahi şu anda bulunduğumuz Diyarbakır garına sökel haliyle şereflendirme etmiş, halkımız eliyle nazik tıpkı coşku ile karşılanmıştır. Diyarbakırlılar gazimizi bağırlarına basmışlardır. Bizler birlikte bu ahit buraya gelişinin yıldönümü nedeniyle kendisini tekrar minnetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu.

İstasyon Meydanı Şimendifer Garı’nda düzenlenen törene Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, 7.Kolordu Komutanlığı, İlçe Güvenlik Müdürlüğü, gazi dernekleri, lise ve ortaokul öğrencileri katıldı. – DİYARBAKIR

Share: