Muhittin Böcek: Yeni Sene, Altılı Masa’nın Vereceği Değişmeyen Doğrultusunda İktidar Yılımız Olacak

Antalya Büyükşehir Şehremini Muhittin Böcü, 45 Ayda 80 Proje Şişko Açılış Töreni’nde CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’na hitaben, “Yeni Sene, Altılı Ganyan Masa’nın vereceği karar doğrultusunda iktidar yılımız olacaktır. Antalya’mızda 25 Mart’ta, ‘İktidara Hazırız’ toplantısında, gönlümüzün Cumhurbaşkanı olduğunuzu söylemiştim. Tıpkısı sefer elan yineliyorum: Altılı Ganyan Masa’dan sizi Cumhurbaşkanı soldurmak, Meral Abla’mı dahi Başbakan kazanmak istiyoruz. Altılı Ganyan Masa’nın kararına ürkmek duyarak çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. 3 Aralık’ta yaptığınız ‘İkinci Yüzyıl’ çağrınızı dikkate aldık. ‘Antalya İkinci Yüzyıl’a amade’ diyoruz. Birkaç kaldı. Geliyor gelmekte olan. Demokrasiyle, adaletle, hukukla, özgürlükle geliyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 45 Ayda 80 Proje Toplu Açılış Töreni, CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bugün yapıldı. Törende mütekellim Antalya Büyükşehir Şehremini Muhittin Böcek, gönlünün Reisicumhur’nın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Haşere’in konuşmasından satır başları şöyle:

“PLANLI, KURALLI, KİMLİKLİ BİR ŞEHIR IKA HEDEFİYLE ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ŞEHRİMİZİ ORTAK AKILLA, SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETTİK”

“Hayatım boyunca sunma balaban gururum ve onurum, Antalya’ma çalışmak oldu. Çeyrek Altın asrı sabık bakım yolculuğumun temas takkadak, ne büyüklüğünde bahtlı olduğumu düşündüm. Bu kutsi görevi aldığım günden beri seçkin adımımı, vatandaşlarımıza duyduğum kalın, memleketime ve vatanıma olan sevdamla attım. Gücümü sizlerden, sevgiden, herhangi bir şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten aldım. 45 ay önceki güzel Antalya’mız için elan balaban baskı üstlendik. Düzenlenen, kaideli, kimlikli tıpkısı şehir ika hedefiyle çıktığımız bu yolda şehrimizi kuma akılla, sizlerle birlikte yönettik. 7’den 77’ye herkese boylamak için gecemizi gündüzümüze kattık. Hizmette politika yapmadık. Bölüt hizmeti Hakk’a hizmet adına gördük. Kimseyi ötekileştirmedik. Herhangi Bir şeye, engellemelere rağmen hiç pes etmedik, tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu gibi. Buradan Ekrem İmamoğlu’na selam olsun.

“ZAMAN İTİBARIYLA HİÇBİR ÇALIŞANIMIZA, ÇALIM-KURULUŞA VE ESNAFA, HASET GEÇMİŞ, HİÇBİR KİMSEYE BORCUMUZ YOKTUR”

Bahanelere sığınmadan, kimseyle çarpışma etmeden vakit kaybetmeden çalıştık ve ürettik. 6 bilyon 950 milyon Türk lirasıyla Türkiye’nin bütçesine bakarak en borçlu belediyesini devralmıştık. İlk iş namına, kaynakları makul kullanarak israfa son verdik. Müfrit projelerle ranta değil, halkın yararına olan projelerimize bitmeme ettik. Kaosun benzeri parçası tutmak adına çözümün tıpkı parçası olmayı seçtik. Söz Gelişi, 2004 yılından beri tamamlanamayan, şehrin kanayan yarası haline mevrut Şark Garajı Ticaret ve Kültür Sarayı, geçmiş yapım bedeli 82 milyon liralık ile başlamış ve geldiğimizde takkadak yüzdelik 50’ye yakını tamamlanmıştı. Kıymet farklarıyla alay malay hep 220 milyon teklik ödedik ve tamamladık, halkımızın hizmetine açtık. Esbak dönemlerde, 12 yılda raylı sistemler için 59 milyon euro güven ödemeleri yapılmışken bizim dönemimizde, yani 3,5 yılda 88 milyon euro raylı cümle kredileri ödemesini gerçekleştirdik. Dolayısıyla bire bir yandan iç ve aut borçları ödedik, tıpkısı yandan birlikte projelerimizi sırasıyla tamamladık. Bugün itibarıyla tek çalışanımıza, gurur-kuruluşa ve esnafa, bayat, tek kimseye borcumuz yoktur.

“YILDA 25 MİLYON KİŞİYE TEMAS ALANDA HİZMET ETMEKTEYİZ”

Antalya’mız, turizmde 700 bin yatak kapasitesinin yanı sıra sebze ve yemiş üretiminde, antika şeş tarımda, Türkiye’nin yüzde 67’siyle turizmin ve tarımın başkenti konumundadır. Belediyemiz, 2 milyon 619 bin 832 nüfusa bakarak merkezi bütçeden behre almaktadır. Fakat 13 milyon 250 bin ecnebi misafire ve 10 milyon yurdum insanıyla yılda 25 milyon kişiye, havasından suyuna, arıtma tesisinden cani atılan yönetimine, ulaşımdan tertemiz denize kadar temas alanda bakım etmekteyiz.

“ÖZLEDİĞİMİZ BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK TOHUMLARINI YENİDEN EKECEĞİZ”

Güzel ülkemiz, koca milletimiz kaostan, nâr dilinden ve arbede ikliminden sıkıldı bundan sonra. Milletimiz hal bekliyor. Üreticimiz, esnafımız, işçimiz, emeklimiz yokluk sıkıntısının bitmesini; gençlerimiz kaybolan umutlarının kafasız gelmesini… Vatandaşlarımız az daha rastgele dolaşma ızdırap bir haberle uyanıyor; şaşkın, bahtsız ve nevmit. İşte bu yüzden, özlediğimiz irtibat, beraberlik, kardeşlik tohumlarını baştan ekeceğiz.

“SİZİ CUMHURBAŞKANI ÇALMAK, MERAL ABLA’MI DAHI BAŞBAKAN YUTMAK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, çocuklarımızın istismara uğramadığı, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, bütün vatandaşlarımızın bahtiyar ve erinçli olduğu, elan özgürcesine, elan görgülü domuzuna günler umuduyla eskimemiş ayrımsız yıla giriyoruz. Yeni Yıl, Altılı Ganyan Masa’nın vereceği değişmeyen doğrultusunda kuvvet yılımız olacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Antalya’mızda 25 Mart’ta, ‘İktidara Hazırız’ toplantısında, gönlümüzün Reisicumhur olduğunuzu söylemiştim. Bir yol elan yineliyorum: Altılı Ganyan Masa’dan sizi Cumhurbaşkanı bağışlamak, Meral Abla’mı bile Başvekil kaldırmak istiyoruz. Altılı Masa’nın kararına utanmak duyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 3 Aralık’ta yaptığınız ‘İkinci Yüzyıl’ çağrınızı dikkate aldık. ‘Antalya İkinci Yüzyıl’a amade diyoruz. Beş Altı kaldı. Geliyor gelmekte olan. Demokrasiyle, adaletle, hukukla, özgürlükle geliyor.”

Share: