Muğla yerel haberi: Marmaris’te meslek kantinleri denetlendi

Okullarda kullanılmamış eğitim bilimi tedris yılının başlamasıyla birlikte, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekol kantinlerinde denetleme başlattı. Öğrencilerin henüz emniyetli, dosdoğru ve temiz tıpkı ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapılan denetimler yıl boyunca sürecek.

2022-2023 yetişek tedrisat yılının başlamasının ardından Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kaza genelindeki okullarda kantin denetimi başlattı. Öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde meslek kantinlerindeki ürünler tek yegâne incelendi. Ekipler kantinlerde ürünlerin üzerindeki etiketlerin bulunak ve menşeileri, besin uygunluğu, sağlıklı koşullar, bedel etiketleri, sonuç kullanma tarihleri, mutfak içi rafların ve tezgah üstlerinin temizliği ile ilişik kontroller gerçekleştirirken; okulların kantin ve yemekhanelerinde gıdaların istihsal, hazırlama, depolama alanları ile ait incelemelerde üstelik bulundu.

“Sağlıklı besin, saf kantin” anlayışıyla meslek kantinlerini sık sık denetlediklerini belirten Zabıta Müdürü Muhittin Reşit, “Kantinler konusunda haddinden fazla titiz davranıyoruz. Denetimlerimizde işletmecilerin kurallara uyduğunu gördük. Öğrencilerin dosdoğru gıdaya ulaşabilmesi için yapılan bu denetimleri terbiye – tedrisat yılı boyunca belirli aralıklarla sürdüreceğiz” dedi. – MUĞLA

Share: