Muğla ruzname haberleri | Bodrum’da faal Ukraynalılar Rusya’yı ihtarname etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cıvıl cıvıl Ukraynalılar, Rusya’nın ülkelerinde sivil yerleşim yerlerine müteveccih saldırılarına tepki gösterdi.

Bodrum Ukraynalılar Derneği üyeleri, Bodrum Uray Meydanı’nda toplanarak saldırıları protesto etti.

Gruptakiler hoparlörden çaldıkları marşlar ve açtıkları pankartlarla sivilleri erek kayran füze saldırılarını kınadı. Eylemde antrparantez topluluk eliyle çarpışma mağdurları üzere hediye da toplandı.

Dernek Başkanı İrina Demiroğlu, füze saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğini, 10 Teşrinievvel sabahı da Rusya’nın Ukrayna’nın şehirlerine kapsamlı füze saldırısı düzenlediğini söyledi.

Ukrayna’nın barışçıl şehirlerine az daha 100 antagonist füzesinin fırlatıldığını rapor fail Demiroğlu, şöyle konuştu:

“Çok sayıda can hayatını kaybetti ve siviller yaralandı. Ukrayna’nın bazı bölgelerinde canlılık kesintisi yaşanırken gâh bölgelerinde su temini problemleri başladı. Rusya, Ukrayna şehirlerine İran yapımı kamikaze dronlar ile enerji sistemini namevcut etmeye ve kargaşa ile ürkü yaymaya çalışıyor. Bu soy eylemlerle terör devleti, Ukrayna ordusu adına sivillerle savaştığını gösteriyor. Ukrayna’nın sivillerini öldüren agresif Rusya’yı terör devleti olarak tanımaya çağırıyoruz.”

Share: