Muğla merkezli 3 ildeki kazanç operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı

Muğla merkezli 3 ilde planlı operasyonda, idrak alarak sinsice yapılar üzere kazı haiz kamyonların kontrol noktasındaki geçişini sağladıkları tez edilen 12 çirkin gözaltına alındı.

Fethiye ilçesindeki arkeolojik sit alanı Kayaköy Mahallesi’nde algı kayran ve aralarında kamu görevlilerinin dahi olduğu bazen kişilerin, kaçak olarak yapımına başlanılan inşaatlara hafriyat haiz kamyonlarının kontrol noktasından geçişine göz yumduğu ihbarı üzerine mesai başlatıldı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, İl Güvenlik Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Savaşım Büro Müdürlüğü ekipleri, Turunçpınarı mevkii ile Karagözler Mahallesi’nde halkın kullanımına tahsisli koylarda usulsüz yapılaşmanın olduğunu, amme görevlilerince düzenlenen tutanaklara idrak karşılığında yüklülük edildiği belirledi.

Ekiplerin yaptığı çalışmada, umulur aynı mamure barışından yararlanmak hesabına başlanan geriden geriye yapılara hafriyat haiz kamyonların, bazen zabıta görevlileri ile cingöz personelinden oluşturulan kontrol noktasında verilen rüşvetin ardından intikal yaptığı tayin edildi.

Soruşturma kapsamında Muğla merkezli İstanbul ve Kocaeli’nde eşzamanlı işler düzenleyen ekipler, aralarında Fethiye Belediyesinde görevli 3 zabıta memuru, 2 bitirmiş personeli ve 1 şehremaneti işçisinin da olduğu 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Share: