Muğla iktisat haberi | Akdeniz turizminin geleceği Bodrum’da konuşulacak

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine konu açarak acun ve mıntıka turizme taraf veren ulusal ve arsıulusal isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlk defa, 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup ile gelişim birliğinde düzenlenecek olan Bodrum Turizm Forumu, 14 Ilk Teşrin’birlikte “Gökçe Iktisat” odağıyla gerçekleştirilecek.

Benzersiz alternatifleriyle acun turizminin incisi konumundaki Akdeniz’in korunması ve turistik gelişimin makul yönlendirilmesi üzere Bodrum Belediyesi, Bodrum Enformasyon Vakfı ve Akdeniz Turizm Vakfı iş birliğiyle “Bodrum Turizm Forumu 2022” düzenlenecek. 14 Ekim Cuma Namazı günü Kempinski Barbaros Bay Bodrum Hotel’de gerçekleştirilecek olan gezegeni koruyan ve refahı zait kararlı ayrımsız turizme aksetmek hedefiyle hazırlanan forumda, “Rethinking the Blue Economy- Gökçe Tutum üzerine yeniden kabul etmek” başlığıyla paneller ve Think- Tank toplantıları gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir turizm, iklim değişikliği, Akdeniz’in korunması, yerel ekonomik potansiyelin domestik unsurlarla güçlendirilmesi, Gökçe Iktisat ışığında oluşan envestisman fırsatları, değişen Avrupa Birliği regülasyonları ve turizme etkisi kabilinden konuların ele alınacağı forumda, Akdeniz ülkelerinin birikim ve uygulamaları paylaşılacak, düşün alışverişi gerçekleştirilecek, yıpranmamış bakış açılarının kazandırılması ve sürdürülebilir projelerin geliştirilmesine öncülük edilecek.

Mavi Ekonomi’yi yeniden keşfederken; gezegeni esirgeyici, insanları gözeten ve refahı artıracak ayrımsız dara sunan turizm faaliyetlerini heveslendirme etmeyi hedefleyen foruma Avrupa Birliği kurumlarından ve Akdeniz ülkelerinden turizm üstüne değişmeyen vericiler, fikir önderleri, muvasala uzmanları, çevreciler, fasıl paydaşları ve gazeteciler katılacak.

Bodrum Turizm Forumu’nun ana paydaşları, 34. Amerikalı Hastanesi The Bodrum Cup Basın Toplantısı’nda tıpkı araya geldi. Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras, The Bodrum Cup ile Bodrum Turizm Forumu’nun eş tıpkı proje olduğuna değinerek Kempinski Hotel’üstelik 14 Ekim’da parçalanmamış aktarılma gerçekleşecek olan etkinliklerden küçümseme etti. Başbuğ Aras; hazar, beraberlik ve turizmin konuşulacağı Turizm Forumu’na herkesi davet etti.

Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras, basın toplantısında yaptığı konuşmada, koca ve devlet refahını yükseltecek sürdürülebilir ayrımsız turizmin gelişimine zihayat aynı bindi sunmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Bodrum Turizm Forumu’na bütün dünyadan çokça kocaman katılımcılar geliyor. Kempinski Otel’üstelik tekmil periyot yapılacak paneller, sempozyumlar ve değirmi masa toplantılarında yemeden içmeden Gökçe Iktisat değil; Bodrum, Akdeniz, sulh, el erki ve el birliği konuşulacak. Hem bizim hem Bodrum Danışma Vakfı hem de teşrikimesai yaptığımız Akdeniz Turizm Vakfı ile birlikte hedefimiz, Bodrum’u Akdeniz’in reis turizm destinasyonu haline getirmektir.”

“Ekonomiye çok majör bir ulama yapıyoruz “

Akdeniz Turizm Vakfı Umumi Sekreteri Andrew Agius Muscat ise “Akdeniz Turizm Vakfı olarak ekonomiye çokça yüce aynı katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz, bunu bütün alay malay yapığımız amacıyla mutluyuz. Bodrum’u Akdeniz’in reis turizm destinasyonu haline getirmek üzere buradayız. Bunun amacıyla sürdürülebilir turizm ve Mavi Ekonomi şişman ehemmiyet taşıyor. Semavi Ekonomi, bundan sonra Akdeniz turizminin sunma balaban ayağı” dedi.

Bodrum Turizm Forumu’nun arkası sıra tevessül takanak The Bodrum Cup Yat Yarışları’nda Kodifikasyon Komitesi Başkanı Süleyman Tevazulu da Bodrum Turizm Forumu ile organizasyonu birleştirdiklerinin altını çizerek, “Bodrum Turizm Forumu’nun Bodrum’un marka değerine, uluslararası bilinirliğine, bölge ekonomisine ve büyüklük turizmine balaban katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. – MUĞLA

Share: